Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Raed Arafat explică modul în care au intervenit echipajele medicale pentru Raisa, în accidentul provocat de un poliţist în Capitală

Raed Arafat explică modul în care au intervenit echipajele medicale pentru Raisa, în accidentul provocat de un poliţist în Capitală

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat intervenția medicală a echipajelor SMURD şi ale ambulanței trimise la accidentul din Capitală în urma apelurilor date la 112 de către polițistul care a spulberat două copile pe trecerea de pietoni.

Raed Arafat explică modul în care au intervenit echipajele medicale pentru Raisa, în accidentul provocat de un poliţist în Capitală
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2022   •   23:16

Întrebat în cât timp au venit ambulanțele şi câte apeluri la 112 au fost în date pe 13 ianuarie, ziua în care un polițist a lovit-o mortal pe trecerea de pietoni pe Raisa, șeful DSU, Raed Arafat a spus:

„Înregistrarea cuprinde mai multe apeluri telefonice. Deci polițistul a sunat de două ori şi au mai fost şi alte apeluri. La dispeceratul 112 din Bucureşti în astfel de situaţie proprietarul apelului care vorbește prima data este pompierul ISU care are şi SMURD-ul, bineînțeles.

Dar, în dispecerat lângă ei există şi ambulanța, există şi un poliţist şi jandarmi, adică dispeceratul are mai multe agenţii în detaliu. Când s-a luat primul apel şi s-a vorbit cu pompierul înainte să vorbească cu poliţia şi cu restul ambulanțele au fost trimise.

„Polițistul a făcut două apeluri la 112. După primul apel echipajele medicale au fost trimise"

Apelul a intrat în jurul orei 13:32 la pompier. La 13.33 a fost alertat primul echipaj de prim ajutor de la baza Dămăroaia a pompierilor de unde a plecat instantaneu echipajul numărul doi, acolo sunt două echipaje.

La 13:34 a fost alertat echipajul de terapie intensivă a SMURD care acționează la Spitalul Universitar. Ulterior, a mai fost alertat un al doilea echipaj de prim ajutor din zona Expoziției. Deci au fost trei echipaje, două de prim ajutor şi unul de terapie intensivă mobilă care este pregătit pentru medicină de urgenţă.

Primul echipaj a sosit la13:40, ăsta era echipajul de la Dămăroaia care a făcut o evaluare rapidă. Fata (n.r. Raisa) era în stare foarte gravă, nu mai respira, sângera foarte mult.

A fost introdusă în ambulanța echipajului şi au început să elibereze căile respiratorii. La câteva minute după ei a sosit echipajul de terapie intensivă mobilă, iar medicul a intrat în mașina de prim autor şi a început manevrele de resuscitare cu ei.

„La faţa locului au ajuns trei echipaje cu el mai înalt nivel de competență"

Fetita a fost intubată şi au continuat resuscitarea până la orele 14:25, unde din păcate era clar că nu au cum să o resusciteze.

Fata cealaltă care era cu fractură dar cu stare vitală stabilă a fost preluată de al doilea echipaj de prim ajutor şi transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operată pe picior şi unde se află internată.

Cel de-al doilea apel la 112 al polițistului a fost tot la dispeceratul de pompieri unde i s-a recomandat să pună fata pe stânga. Primul echipaj este pentru eliberarea căilor respiratorii pentru a nu se îneca şi când au ajuns au confirmat că fata era pe partea stânga.

Îmi pare rău de tragedie! Reacția sistemului a fost la cel mai înalt nivel de competența la faţa locului, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic", a explicat Raed Arafat, șeful DSU la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3. 

Citiţi şi: Apelul la 112 al poliţistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni din Capitală

Citiţi şi: Tudorel Butoi, psiholog criminalist, detalii despre apelul la 112 al poliţistului care a ucis-o pe Raisa în accidentul din Capitală

×
Subiecte în articol: Raed Arafat DSU echipaj smurd Raisa Capitală
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close