Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Dr. Şerban Bubenek: Suntem mai rău ca în perioada septembrie-decembrie, însă există luminiţa de la capătul tunelului, chiar dacă nu se vede

Dr. Şerban Bubenek: Suntem mai rău ca în perioada septembrie-decembrie, însă există luminiţa de la capătul tunelului, chiar dacă nu se vede

În România, există luminiţa de la capătul tunelului în acest al treilea val al pandemiei COVID, chiar dacă ea nu se vede, iar în cazul medicilor conspiraţionişti trebuie să ia măsuri Comisia de etică, a spus prof. dr. Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de ATI, sâmbătă, la Antena 3.

Dr. Şerban Bubenek: Suntem mai rău ca în perioada septembrie-decembrie, însă există luminiţa de la capătul tunelului, chiar dacă nu se vede
Sursa foto: Antena 3
de Adina Anghelescu    |    27 Mar 2021   •   22:33

Prof. Bubenek: Nu am văzut în România scenele apocaliptice din Spania, Italia

"Nu am văzut în România acele scene apocaliptice din Franţa, Spania, Italia, cu cozi de ambulanţe în curtea spitalului sau pe strada spitalului, ori bolnavi care să stea pe bordură legaţi de o butelie de oxigen", a spus prof. dr. Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de ATI, sâmbătă, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Astfel, sistemul s-a comportat nesperat de bine, spune Bubenek, în ciuda a ceea ce se spune despre sistemul sanitar de la noi.

Cât despre situaţia în care ne aflăm acum, prof. Bubenek spune că "există luminiţa de la capătul tunelului, chiar dacă nu se vede".

Bubenek: Măririle de salarii din 2018 au întrerupt exodul medicilor

În prezent, suntem mai rău ca în perioada septembrie-decembrie, cu acest al treilea val al pandemiei, având în vedere că s-a ajuns la peste 1.000 de bolnavi care au populat secţiile ATI.

În ce priveşte paturile de la terapie intensivă, "am plecat cu 1.300 de paturi şi acum avem 2.600 de paturi cu ventilatoare".

Vestea bună, spune şeful Societăţii de ATI, este că "am observat o tendinţă de scădere a celor care pleacă după ce termină Medicina.

Şerban Bubenek: Comisia de etică pentru medicii conspiraţionişti

Măririle de salarii din 2018 au întrerupt exodul medicilor, chiar dacă în străinătate, salariile sunt mai mari", a observat prof. dr. Şerban Bubenek.

Cât despre faptul că oxigenul ar duce la deces, aşa cum circulă teorii ale conspiraţiei, medicul ATI asigură că oxigenul administrat corect salvează vieţi, iar în cazul conspiraţiilor care apar trebuie să se sesizeze comisia de etică şi disciplină din Colegiul Medicilor.
 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Șerban Bubenek
Parteneri
Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi
x close