Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă 14 milioane euro, ca să nu se blocheze colectarea gunoiului în Bucureşti. Asociaţia pentru Managementul Deşeurilor: "Haideţi să scăpăm Capitala de un dezastru"

14 milioane euro, ca să nu se blocheze colectarea gunoiului în Bucureşti. Asociaţia pentru Managementul Deşeurilor: "Haideţi să scăpăm Capitala de un dezastru"

Asociaţia pentru Managementul Deşeurilor susţine că plăteşte bani buni de mai bine de jumătate de an, din buget, pentru ca în Capitală să nu se blocheze sistemul de colectare a deşeurilor.

14 milioane euro, ca să nu se blocheze colectarea gunoiului în Bucureşti. Asociaţia pentru Managementul Deşeurilor: "Haideţi să scăpăm Capitala de un dezastru"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2022   •   15:58

"E nevoie să scăpăm Bucureştiul de această lipsă de acţiune sau de inacţiune din ultimii 10-15 ani. Capitala nu a beneficiat de reciclarea deşeurilor sub diferite forme, iar azi nu s-a rezolvat nimic cu depozitarea lor.

Noi, ca întreprindere, am plătit ca să nu se blocheze colectarea în sectorul 2 din Capitală, în fiecare lună, de şapte luni, două milioane de euro din buget.

Vom face acţiune în instanţă după ce se stabileşte cine e vinovatul.

Dacă nu plăteam aceşti bani la depozit, trebuia să spunem populaţiei că se opreşte colectarea deşeurilor în Capitala României. Şi mă străduiesc să nu se întâmple acest lucru.

Asociaţia pentru Managementul Deşeurilor: "Haideţi să scăpăm Capitala de un dezastru"

Haideţi să dăm acea ordonanţă, să scăpăm Capitala de un dezastru", a declarat Ionel Ilie Ciuclea, Vicepreşedinte Asociaţia Română pentru Managementul Deşeurilor (ARMD), miercuri, la Conferința Națională "România Inteligentă".

Acesta este un motiv în plus pentru care ARMD susţine transformarea amenzilor de la deşeuri în sursă de profit.

"Trebuie să transformăm amenzile în profit, iar chestiunea aceasta va fi de lungă durată şi trebuie o dârzenie colectivă", a mai spus reprezentantul Asociaţiei Române pentru Managementul Deşeurilor.

Declaraţiile au fost făcute miercuri, la Conferința Națională "România Inteligentă", în cadrul căreia se dezbate problematica gestionării deșeurilor și se prezintă soluții durabile pentru a transforma gunoiul în energie, respectiv în sursă de venituri. 

Evenimenul organizat de Antena 3 şi Jurnalul aduce faţă în faţă actori-cheie din domeniu şi autorităţi de la cel mai înalt nivel.

Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul organizează, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferință națională "Managementul deşeurilor - de la sursă de amenzi, la resursă şi profit".

Deşeurile - de la sursă de amenzi, la sursă de profit. Ministrul Mediului: "Putem schimba faţa acestei ţări cu implicarea tuturor"

În România există soluţii pentru transformarea deşeurilor într-o sursă de profit, iar pentru asta vom folosi şi bani europeni din PNRR, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Conferința Națională "România Inteligentă".

"În România, tendinţa e să credem că deşeurile sunt doar o problemă, dar pot fi o resursă pentru foarte multe companii. Deşeurile pot fi reciclate pentru economie, dar trebuie o tranziţie de la deşeurile care vin de la cetăţenii români pentru o resursă în economie.

Cine poluează cel mai mult? Răspunsul e simplu: omul. Generează deşeuri, poluare prin emisii de dioxid de carbon", a spus ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ciucu: "În Bucureşti, e o situaţie de cvasimonopol, efectiv nu o să mai avem unde să ducem gunoiul. E ca la nebuni"

Capitala este într-o situaţie de cvasimonopol în ce priveşte gunoiul, a declarat, miercuri, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, şi ar mai trebui făcută o groapă de gunoi, având în vedere că unele sectoare produc mai multe deşeuri decât două judeţe la un loc.

"E foarte importantă colectarea gunoiului la nivelul populaţiei. Dacă se face aşa, este apoi mult mai uşor, când ajunge gunoiul la sortare. 

Importante sunt şi sursele de finanţare, dacă ele există, noi o să putem face asta la sectorul 6. În Bucureşti, suntem într-o situaţie de cvasimonopol de facto, şi nu e pentru că aşa şi-a dorit cineva", a spus Ciucu.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close