Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Aproape 150 de camere video supraveghează municipiul Codlea 24/24 de ore

Aproape 150 de camere video supraveghează municipiul Codlea 24/24 de ore

Digitalizarea trece din ce în ce mai mult în slujba cetățenilor. Autoritățile din Codlea au dat în folosință un alt proiect inteligent: monitorizarea domeniului public al orașului cu camere video de supraveghere performante și cu un dispecerat care monitorizează tot 24/24 de ore.  Aproape 150 de "ochi digitali" vor veghea la liniștea și la siguranța locuitorilor. 

Aproape 150 de camere video supraveghează municipiul Codlea 24/24 de ore
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    01 Apr 2022   •   12:13

"Scopul unui primar, unei primarii, al unei administraţii publice este acela de sau unul dintre scopuri este acela de a-și pune cetăţenii în siguranţă", spune Mihai Câmpeanu, primarul Municipiului Codlea.

Un număr de 148 de camere video amplasate pe toate străzile și punctele de interes din Codlea vor monitoriza traficul și nu numai. 

Sistemul de supraveghere va ajuta inclusiv la găsirea persoanelor dispărute sau la reducerea infracțiunilor. 

Investiția în sistemul de supraveghere video se ridică la 2 milioane de lei și a fost alocată din bugetul localității.

Sistemul este eficient și economic și pentru Poliția locală. Deja foarte multe cazuri de furt, distrugeri sau dispariții s-au rezolvat în ultima perioadă cu vizualizarea înregistrărilor video surprinse de camerele de supraveghere. 

Echipamentul inteligent este legat inclusiv la baza națională de alertă, astfel pot fi identificate autoturismele date în consemn.

Cei mai încântați de noua investiție par să fie locuitorii orașului.

În plus, pe lângă sistemul de supraveghere inteligent, administrația a lansat și sistemul de wi-fi gratuit în tot orașul, în principalele puncte de interes, cum ar fi: școli, grădinițe, spital, centrul cultural și istoric sau parcuri. 

Cu alte cuvinte, locuitorii sau turiștii se pot plimba prin oraș având acces la internet, pus la dispoziție de primărie.

×
Subiecte în articol: camere video Codlea România Inteligentă
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close