Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă 70 de kilometri de drum, reabilitaţi în Hunedoara cu bani europeni

70 de kilometri de drum, reabilitaţi în Hunedoara cu bani europeni

Una dintre cele mai mari investiții din vestul țării se derulează în judeţul Hunedoara. Cu finanțare europeană, se modernizează culoarul Mureș Nord, adică drumul care este situat pe malul drept al râului Mureș, în paralel cu autostrada A1 și Drumul Național 7. 

70 de kilometri de drum, reabilitaţi în Hunedoara cu bani europeni
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2022   •   10:24

Această cale rutieră va fi reabilitată cu peste 120 de milioane de lei. Oamenii spun că astfel nu își vor mai distruge mașinile și în plus zona va fi mai accesibilă turiștilor. 

Culoarul Mureș Nord străbate, cale de 70 de kilometri, cinci comune și două orașe. Pornește de la limita cu județul Alba și ajunge la aproape 30 de kilometri de județul Arad. 

Este situat pe malul drept al Mureșului o cale rutieră mai puțin circulată, dar extrem de necesară celor din zonă.

"Pentru noi este un mic disconfort, dar cetăţenii au înţeles. Este o lucrare de amploare care este făcută, o lucrare de durată, care pe viitor va ajuta la dezvoltarea acestei zone", spune Adel Ştef, primarul comunei Brănișca.

De-a lungul acestei căi rutiere sunt numeroase obiective turistice și istorice, printre care stațiunea Geaogiu Băi, Termele romane, Grădinile aristrocrate Giardini di Zoe, mai multe conace și pensiuni, dar și unul dintre cele mai mari târguri de mașini din vestul tării. 

Oamenii din localitățile prin care trece drumul spun că era de mult necesară această modernizare.

Autoritățile spun că la orice lucrare de acest fel se creează un disconfort locuitorilor, dar la final vor beneficia de un drum așa cum doresc.

Județul Hunedoara are cea mai întinsă rețea de drumuri județene din țară, cu aproape 1.500 de kilometri. 

Prin modernizarea acestei căi rutiere se asigură mai bine conectivitatea cu autostrada A1 și magistrala de cale ferată de mare viteză Curtici Arad Simeria.
 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close