Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cum arată cel mai mare acoperiș verde din Europa de Est, instalat la Bacău

Cum arată cel mai mare acoperiș verde din Europa de Est, instalat la Bacău

Un sistem revoluționar pentru izolarea termică a fost instalat în Bacău. Este vorba despre un acoperiș verde semicilindric, cel mai mare din Europa de Est. Confortul termic obținut cu ajutorul acestui acoperiș este superior altor sisteme de izolare.

de Ioana Mircea    |    21 Iul 2023   •   19:42

Acoperișul verde ultrauşor a fost instalat la Centrul de Agrement Trotuș "Ionuţ Iftimoaie" din Comănești şi se întinde pe o suprafață de 3200 de metri pătraţi.

Avantajele sunt izolarea termică superioară, dar şi prevenirea infiltrațiilor de apă. 

"Centrul a fost realizat cu materiale speciale de cea mai bună calitate. Are două bazine de înot pentru adulţi şi pentru copii, o zonă de plajă, loc de activităţi recreative, săli de biliard și aerobic, parcare. Totodată, s-au făcut investiţii şi în energia verde pentru funcționarea centrului de agrement. Mai multe panouri solare asigură încălzirea apei din bazine", a declarat primarul orașului Comănești, Viorel Miron.

Citește și: Imagini din cea mai performantă fabrică ecologică de cherestea din România: "În fluxul de producție nu se pierde nimic"

Investiția se ridică la peste 5 milioane de euro, banii provenind din fonduri europene dar și locale. Localnicii apreciază această investiție că fiind una benefică pentru comunitate.

×
Subiecte în articol: Bacău
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close