Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Adela Cojan, președinte CNAS: "Performanța în sănătate înseamnă accesul pacienților la servicii de calitate"

Adela Cojan, președinte CNAS: "Performanța în sănătate înseamnă accesul pacienților la servicii de calitate"

Președintele CNAS, Adela Cojan, a participat astăzi la conferința "Iaşi - polul excelenţei în sănătate", din cadrul proiectului România inteligentă, unde a vorbit despre soluțiile care le oferă pacienților șansa de a avea acces la servicii medicale de calitate.

Adela Cojan, președinte CNAS: "Performanța în sănătate înseamnă accesul pacienților la servicii de calitate"
Sursa foto: Antena 3 CNN | România Inteligentă
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2023   •   12:26

Președintele CNAS, Adela Cojan, este de părere că prevenția reprezintă soluția care ar putea să conducă la o mai bună gestionare a banilor din sistemul de sănătate.

"Preocuparea noastră este utilizarea eficientă a fondurilor, dar performanța și excelența în sănătate înseamnă, pentru noi, și accesul pacienților la servicii medicale de calitate.

Începând din acest an, s-a reușit alocarea unui procent generos din banii Sănătății către serviciile de prevenție, ce vor putea fi efectuate de medicii de familie. Acesta este un deziderat al sistemului de sănătate, pentru că prin prevenție vom reuși să cheltuim în mod eficient banii.

Atunci când ne uităm pe cifrele din spitale, într-adevăr se observă o creștere a cheltuielilor, dar fondul finanțator înțelege saltul privind tehnologiile medicale, iar Casa Națională încearcă să-i convingă pe decidenții financiari că nu-i mai tratăm pe pacienți cu aspirină, ci cu tratamente performante.

Citește și: Mihai Chirica: "Anul acesta, Campionatul Mondial de Esports va fi la Iași. Îl facem pentru întreaga țară"

IASI - POLUL EXCELENTEI IN SANATATE

IASI - POLUL EXCELENTEI IN SANATATE

Posted by Antena 3 on Monday, 22 May 2023

Prin pârghii financiare putem schimba și anumite comportamente ale furnizorilor de servicii medicale, astfel încât medicii de familie să înceapă să practice medicina "omului sănătos" și să-l lase pe colegul din spital să practice medicina de organ.

Dacă acest proiect va trece de ședința de Guvern, de la 1 iulie, vor fi introduse noi mecanisme financiare, cu ajutorul cărora medicii vor putea să realizeze consultații preventive, inclusiv analize și investigații paraclinice gratuite pentru depistarea bolilor cronice", a spus președintele CNAS.

Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, a organizat marți, 23 mai 2023, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferinţa naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate".

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Adela Cojan CNAS
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close