Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: "Orice este posibil când omul se joacă cu natura"

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: "Orice este posibil când omul se joacă cu natura"

O nouă pandemie sau o altă ameninţare medicală de acest tip nu este exclusă, atâta timp cât omul se joacă cu natura, a atras atenţia prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisie pentru Sănătate şi Familie din Senat, marţi, la conferinţa România Inteligentă "Iaşi - polul excelenţei în sănătate".

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: "Orice este posibil când omul se joacă cu natura"
Sursa foto: Antena 3 CNN | România Inteligentă
de Georgiana Adam    |    23 Mai 2023   •   11:59

"Orice este posibil în momentul în care omul se joacă cu natura. Atunci când omul îşi permite să facă asta, natura reacţionează uneori şi îi mai trage una peste ochi.

Se ştie că epidemiile şi pandemiile pleacă, de obicei, din zone ca Indochina, Asia, acolo sunt tot felul de obiceiuri, inclusiv obiceiuri culinare.

Există o boală a sistemului nervos care transformă creierul în şvaiter, adică îi generează găuri în cap. De ce? Pentru că unii mănâncă creier crud de maimuţă şi de aici pleacă această boală.

Unii oameni sunt zgârciţi şi transformă aceste animale bolnave în făină pentru a alimenta celelalte animale (....). Toate lucrurile acestea pornesc în general de la om.

Cât despre ce avem în momentul de faţă pe teritoriul României, despre COVID, putem spune că a trecut pe zona de endemic, adică apar îmbolnăviri ici şi colo. 

Să vedem în ce măsură putem vorbi şi de sezonalitate, dar deocamdată încă avem infecţii acute în sezonul cald", a declarat marţi prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisie pentru Sănătate şi Familie din Senat, la conferinţa Antena 3 CNN, "Iaşi - polul excelenţei în sănătate".

Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, a organizat marţi, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferinţa naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate".

IAȘI - POLUL EXCELENȚEI ÎN SĂNĂTATE

IAȘI - POLUL EXCELENȚEI ÎN SĂNĂTATE

Publicată de Antena 3 pe Luni, 22 mai 2023

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close