Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Aeroportul Internațional din Sibiu e cel mai "deştept" din România. Pasagerii sunt identificaţi cu ajutorul inteligenţei artificiale

Aeroportul Internațional din Sibiu e cel mai "deştept" din România. Pasagerii sunt identificaţi cu ajutorul inteligenţei artificiale

Aeroportul Internațional din Sibiu devine cel mai modern aeroport regional din România datorită unor investiții în echipamente de securitate de ultima generație, de la porțile automate cu recunoaștere facială și până la sistemele integrate de identificare a explozibililor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2024   •   17:20

Are în dotare cea mai performanță cameră de termoviziune din România. Datorită acestor investiții, Aeroportul din Sibiu este capabil să facă față tuturor exigențelor impuse Air Schengen.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, toate procedurile de securitate și îmbarcare a pasagerilor au devenit mult mai sigure, eliminându-se în mare parte controlul efectuat de polițiștii de frontieră.

Prin intermediul porților automate, singurul sistem de acest gen existent într-un aeroport regional din România, pasagerul scanează pașaportul, iar o cameră preia imaginea pasagerului comparând-o cu cea din document.

Noul sistem de echipamente pentru controlul de securitate al bagajelor de mână este dotat cu senzori capabili să identifice lichidele periculoase.

Pasagerii pot trece de controlul de securitate fără să scoată laptopurile și recipientele cu lichide din bagaje.

Aeroportul din Sibiu securizat cu tehnologie video bazată pe Inteligența Artificală

Un sistem de supraveghere performant monitorizează atât aeroportul cât şi întregul său perimetru. Acesta este dotat cu o cameră de supraveghere cu termoviziune care poate identifica persoane pe o distanţă de 2,5 kilometri.

Citeşte şiNicolae Ciucă, la inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Internațional Iași: ”Mai presus de orice ambiție politică este realizarea de obiective”

Modernizarea Aeroportului din Sibiu a fost o investiție de 64 de milioane de euro și a fost realizată într-un an.

Lucrările de modernizare cuprind și extinderea terminalului de la 6.200 de metri pătrați la 22.000 de metri pătrați.

Lucrările sunt aproape finalizate, iar capacitatea totală de procesare a pasagerilor va crește la 2,5 milioane de pasageri pe an.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close