Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Aplicaţia care ne ajută să găsim scaunul de maşină potrivit pentru copil. Este prima din Europa de acest fel și a fost lansată la Cluj-Napoca

Aplicaţia care ne ajută să găsim scaunul de maşină potrivit pentru copil. Este prima din Europa de acest fel și a fost lansată la Cluj-Napoca

Părinții au la dispoziție o nouă aplicație mobilă gratuită pentru siguranța copiilor în mașină. Este prima din Europa de acest fel și a fost lansată la Cluj-Napoca. Iată cum funcționează.

Aplicaţia care ne ajută să găsim scaunul de maşină potrivit pentru copil. Este prima din Europa de acest fel și a fost lansată la Cluj-Napoca
Sursa foto: Captură video Antena 3
de Claudia Popovici    |    12 Aug 2022   •   17:08

Aplicația denumită Child Car Safety App este gratuită și vine în ajutorul părinților care doresc să se asigure că au un scaun potrivit de mașină pentru copil.

Odată ce este scanată eticheta scaunului cu telefonul mobil, părinții vor avea acces la informații vitale

Prin intermediul aplicației, părinții pot verifica dacă scaunul de mașină pentru copil este potrivit vârstei, înălțimii și greutății celor mici.

Aplicația care ne ajută să găsim scaunul de maşină potrivit pentru copil

Aplicația a fost dezvoltată ca urmare a statisticilor alarmante în ceea ce privește numărul de decese provenite din accidente rutiere pe șoselele din România. 

De exemplu, dacă avem o fetiță în vârstă de 2 ani adăugăm o greutate şi o înălțime aproximativă. 

Dacă nu am deja un scaun auto pot să văd recomandările. Dacă vreau să verific un scaun îi scanez eticheta.

La o scanare reușită vedem greutatea recomandată înălțimea, vedem ca e testat în conformitate cu standardul european.

"Dacă reușim să salvăm o viaţă de copil cu acțiunile pe care le facem este tot ce ne putem dori", spune Ramona Brad- manager de proiect Copil Iubit la Bord.

România, locul 1 la decesele cauzate de accidente rutiere, în UE

Conform Comisiei Europene, țara noastră este, pentru al cincilea an consecutiv, pe primul loc la decesele cauzate de accidente rutiere, cu 93 de morți raportate la un milion de locuitori, față de 44 cât este media europeană.

În urmă cu aproape două luni, un bebeluș de un an a murit după ce a căzut din mașina condusă de tatăl său. Într-o curbă, copilul a alunecat din scaunul special în care era transportat fără centuri, portiera s-a deschis, iar bebeluşul a fost aruncat pe șosea.

Copiii devin victime din cauza nefolosirii sistemelor de siguranță

"Dacă ne uitam pe grupele de vârstă vedem că, copii cu vârste între 0 şi 6 ani doar 50% erau în scaun", spune Diana Dulf, lector în cadrul Departamentului de Sănătate Publică de la Universitatea "Babeș-Bolyai".

"Vedem pe străzile din Cluj şi nu numai copii care ajuns să fie victime în accidentele de circulație din cauza nefolosirii sistemelor de siguranță.

Toți care suntem părinți vom aprecia sprijinul pe care îl vom primi de la un asistent pe care îl vom avea la îndemâna 24 din 24", spune șef Gina Pop- șef birou Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Cluj.

×
Subiecte în articol: aplicatie mobil scaun copil masina Cluj-Napoca
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close