Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Autorităţile din Ilfov investesc în educaţia elevilor din judeţ

Autorităţile din Ilfov investesc în educaţia elevilor din judeţ

Pentru ca educaţia să funcţioneze la cel mai înalt nivel este nevoie de investiţii serioase, iar autorităţile din judeţul Ilfov nu neglijează acest lucru. De la reabilitarea şcolilor până la constuirea de noi instituţii de învăţământ, toate sunt gândite pentru a veni sprijinul copiilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   17:16

Pentru a veni în sprijinul elevilor din Ilfov, autorităţile locale fac toate demersurile necesare ca aceştia să beneficieze de standarde înalte de educaţie.

"Direcţia pe care o coordonez se ocupă în mod special de obţinerea de finanţări de fonduri europene. Din punct vedere al educaţiei am aplicat pe foarte multe proiecte. Peste 11 UAT-uri pregătesc proiecte pentru construcţia de şcoli verzi, care este un apel lansat prin PNRR. Se va închide la începutul lunii iulie. Vorbim aici de construcţie de şcoli de peste 150 de milioane de lei", a declarat Robert Mihai, administrator public, Consiliul Judeţean Ilfov.

Citeşte şi: Învățământul dual, probleme și soluții | Doar 10% din elevii de clasa a VIII-a merg la o școală cu acest sistem de predare

"În toamnă vom inaugura nouă grădiniţe, cinci creşe şi trei şcoli gimnaziale în localităţi care au nevoie efectiv de aceste unităţi de învăţământ pentru că altfel ar fi trebuit să înveţe în trei schimburi. Inaugurăm şcoli în Chiajna, Popeşti-Leordeni şi în Chitila. Din ce ştiu, din ce unităţi de învăţământ am văzut în Bucureşti, nu există asemenea unităţi de învăţământ", a precizat Adriana Stoica, inspector şcolar general ISJ Ilfov.

Mai mult, autorităţile caută soluţii pentru fluidizarea traficului rutier şi facilitarea accesului elevilor în instituţiile de învăţământ.

"Problema traficului este una reală. Încercăm să găsim soluţii şi faptul că încercăm să transportăm elevii cu nişte autobuze speciale tocmai în acest sprijin pentru a reduce traficul. Este un proiect amplu, însă demersurile au fost deja pornite aşa că suntem extrem de încrezători în ceea ce vom reuşi",  a explicat Olivia Ciobanu, arhitect-şef al judeţului Ilfov.

Judeţul Ilfov se bucură de finanţări de sute de milioane de euro pentru investiţii în Educaţie.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Ilfov
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close