Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Bistriţa, în finala pentru premiile europene ale oraşului verde

Bistriţa, în finala pentru premiile europene ale oraşului verde

Comisia Europeană a anunţat oraşele finaliste pentru "premiile europene ale oraşului verde", iar Bistriţa se află printre oraşele finaliste. 

Bistriţa, în finala pentru premiile europene ale oraşului verde
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Timșa    |    26 Iul 2022   •   10:33

Premiul se acordă anual unui oraş care este deschizător de drumuri în ceea ce priveşte un stil de viaţă urban ecologic. 

Orașul trece printr-un amplu proces de transformare pentru ca mediul de viaţă al locuitorilor sa se îmbunătățească. 

Bistrița este printre orașele finaliste selectate premiul "Green Leaf 2024", alături de oraşe precum Elsinore din Danemarca şi Velenje din Slovenia. 

Bistrița nu s-a calificat întâmplător, ci datorită proiectelor care încurajează un stil de viață urban ecologic, de la kilometri întregi de piste pentru biciclete până la spaţii verzi şi autobuze electrice.

Până în 2026, bistriţenii vor avea 50 km de piste de biciclete. Ele vor lega zonele funcționale și de interes din Municipiu precum și localitățile componente. Alte 70 de proiecte urmează să fie finalizate până în 2026. 

Atât locanlnici, cât şi vizitatorii, se bucură de noua înfăţişare a oraşului şi se mândresc că acesta a fost nominalizat pentru premiile europene ale orașului verde.

Premiile "Capitala europeană verde" și "Green Leaf" recunosc eforturile remarcabile pe care le depun orașele mari și mici pentru a îmbunătăți mediul de viață al locuitorilor lor, precum și angajamentul cu care acestea stimulează noi activități transformatoare. 

Finalistele pentru premiul "Capitala europeană verde 2024" sunt orașele Valencia, din Spania, și Cagliari, din Italia. 

Orașele câștigătoare vor fi anunțate la 27 octombrie 2022, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din "Capitala verde" a acestui an, Grenoble, din Franţa.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close