Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Carta excelenţei în sănătate la Iaşi, un demers marca România Inteligentă

Carta excelenţei în sănătate la Iaşi, un demers marca România Inteligentă

Conferinţa Naţională - Polul excelenţei în sănătate, din cadrul proiectului România Inteligentă a avut loc la Iaşi. Evenimentul a dezbătut teme importante ale momentului alături de personalităţi importante din domeniul medical românesc.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2023   •   13:41

Cel mai important eveniment regional al lumii medicale, academice și al industriei farmaceutice a avut loc la Iași. Peste 60 de speakeri și peste 120 de participanți au vorbit despre soluțiile pentru creșterea calității actului medical acordat pacienților și pentru acces liber al românilor la orice tip de medicament sau tratament.

La finalul celor aproape 9 ore de dezbateri, a fost întocmit un document format din 10 propuneri care ar putea duce la imbunătăţirea sistemului medical din această regiune.

Citeşte şi: Adrian Ursu, la finalul conferinţei naţionale de la Iaşi: "Carta Excelenţei în Sănătate are zece puncte"

"Cele zece puncte adună concluzia dezbaterilor. Partea de instrucţie pentru studenţi va trebui un pic mai mult făcută alături de tehnologiile acestea care au invadat. Să fie gândit un sistem în care expresia clinică a bolilor să fie mai bine percepută şi nu percepută întâi de către tehnologie şi apoi de către medic", a declarat prof. dr. Mircea Beuran.

"Cele zece puncte, pur şi simplu, au pus cireaşa de pe tort. Sinteza aceasta pe zece puncte e binevenită din mai multe puncte de vedere. În primul rând ca şi conţinut sintetic. În al doilea rând, cele zece porunci au şi un conţinut magic", a explicat şi profesorul Vasile Burlui, preşedinte fondator al Universităţii Apollonia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conferinţa Naţională Iaşi - Polul excelenţei în sănătate a avut loc în cadrul proiectului România Inteligentă.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Iași
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close