Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cele mai noi tehnologii din domeniul energiei verzi, prezentate la târgul Eco Energy din Piatra Neamț

Cele mai noi tehnologii din domeniul energiei verzi, prezentate la târgul Eco Energy din Piatra Neamț

Panouri fotovoltaice, invertoare solare şi soluţii inteligente de izolare a locuinţei - acestea sunt câteva dintre noile tehnologii care au fost prezentate publicului la târgul Eco Energy din Piatra Neamț, de companiile specializate în domeniul energiei verzi.

Cele mai noi tehnologii din domeniul energiei verzi, prezentate la târgul Eco Energy din Piatra Neamț
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    01 Iun 2022   •   12:30

Aceste tehnologii îi ajută pe utilizatori să micşoreze consumul şi să devină independenţi energetic.

Întreprinzătorii prezenți la târgul Eco Energy din Piatra Neamț au venit cu noi soluții inteligente pentru alimentarea cu energie electrică care eficientizează consumul și înlătură dependența față de rețeaua convențională.

"Ne-am axat pe montarea de panouri fotovoltaice cu conectare la rețea în scopul de a deveni prosumatori", a spus Alin Muntenu, reprezentant al unei firme de panouri fotovoltaice.

Din cauza războiului din Ucraina, companiile din domeniu au fost nevoite să găsească și noi soluții pentru a combate actuala criză energetică. 

"A venit un moment în care trebuie să identificăm împreună resurse alternative de energie, pentru că, așa cum vedem energia clasică, gazul metan, petrolul, energia electrică s-au transformat de către furnizori în mijloace de a strica ceea ce unele țări au construit", spune Dragoş Chitic, vicepreşedintele CJ Neamţ.

"Este o nevoie acută de a căuta soluții noi care să promoveze energia verde soluții care să promoveze economisirea de energie electrică și termică și poate așa vom reuși să atingem independența energetică", a adăugat Mihai Apopii, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ.

Au fost prezentate și modalități de consevare a energiei termice în interiorul clădirilor. 

Viziatatorii au fost încântaţi să descopere noile soluții inteligente prezentate la eveniment.

Târgul "Eco Energy – Material Construct – Climaterm"  a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close