Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cinci medalii de aur la robotică, obținute de elevii din Hunedoara. Ei au construit și un robot pentru a tăia panglica inaugurală de la sediu

Cinci medalii de aur la robotică, obținute de elevii din Hunedoara. Ei au construit și un robot pentru a tăia panglica inaugurală de la sediu

Cea mai premiată echipă de robotică din ţară, cu cinci medalii de aur obținute la o competiție mondială și la olimpiade, are acum propriul spaţiu unde elevii din Hunedoara îşi pot dezvolta proiectele. 

Cinci medalii de aur la robotică, obținute de elevii din Hunedoara. Ei au construit și un robot pentru a tăia panglica inaugurală de la sediu
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2022   •   10:11

Autorităţile locale au decis să le încurajeze performanțele şi au construit un spaţiu special amenajat, pentru ca mentorii şi copiii să poată construi roboţii. 

Chiar şi inaugurarea clădirii s-a făcut de către un roboţel care a tăiat panglica. 

Clădirea de 100 de metri pătraţi este ridicată în curtea şcolii care a reuşit o performanţă unică în lume. 

Echipa RobotX de la Liceul Teoretic "Traian Lalescu" din Hunedoara a câştigat cinci medalii de aur la competiţiile de robotică First Tech. 

Unitatea școlară a devenit cunoscută în 2018, când elevii hunedoreni au luat Aurul mondial în Mexic la "FIRST Global Challenge". 

În toamna anului trecut, echipa mai aducea României alte patru medalii de aur la Olimpiada de Robotică, la categoria "Sănătate". Acum elevii au spațiul lor modern şi dotat corespunzător.

De la cei câțiva elevi care în 2018 uimeau lumea cu performanța lor, liceul hunedorean are acum două echipe de robotică şi aproape 50 de copii care muncesc de plăcere la roboţei sau tot felul de soluţii inteligente. 

Elevii de aur au surprins încă o dată autorităţile localele cu un roboţel creat special să taie panglica inaugurală. 

Reprezentanții administrației locale au decis să investească în viitorul acestor tineri, pentru că au înțeles că performanța are nevoie și de condiții de lucru pe măsură. 

Echipa RobotX a liceului se antrenează intens pentru competiţia de robotică la nivel national şi visează la un nou aur mondial.

Autorităţile locale din Hunedoara spun că vor continua să sprijine aceşti elevi care învaţă şi muncesc din pasiune. Investiţia în clădirea dedicată echipelor de robotică se ridică la aproximativ 67.000 de euro, sumă alocată din bugetul local.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close