Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Zeci de elevi din toată țara, reuniți la Alba Iulia pentru o competiție de robotică: ”Se poate plimba pe teren în mod autonom”

Zeci de elevi din toată țara, reuniți la Alba Iulia pentru o competiție de robotică: ”Se poate plimba pe teren în mod autonom”

Zeci de elevi din toată țara s-au reunit la Alba Iulia unde a avut loc o competiție de robotică. Creaţiile elevilor români au trebuit să treacă de mai multe probe.

Zeci de elevi din toată țara, reuniți la Alba Iulia pentru o competiție de robotică: ”Se poate plimba pe teren în mod autonom”
Sursa foto: captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Ian 2023   •   19:02

Un număr de 11 echipe de elevi din toată țara a luat parte la competiția de robotică organizată Alba Iulia.

Tinerii au avut ca misiune crearea unui robot capabil să parcurgă un traseu și să mânuiască mai multe obiecte. 

”Ei joacă meciuri cu patru roboți, fiecare alianță are câte doi roboți, iar aceștia îi coordonează ca să câștige cât mai multe puncte în timpul meciului. Trebuie să îndeplinească diferite misiuni, precum să pună pe bețe de diferite dimensiuni și ei astfel sunt scontați cu mai multe puncte în funcție de dimensiunea bățului pe care îl pun. De asemenea, ei trebuie să îi parcheze la finalul meciurilor.

Cele mai multe puncte care se câștigă și cel mai greu se câștigă în perioada de autonomie în care robotul nu este controlat. El vine cu un cod predefinit înainte și trebuie să facă cât mai multe misiuni”, a declarat Luiza Chenti, organizator, în cadrul emisiunii România Inteligentă de la Antena 3 CNN.

Citește și: Elevii români au construit cei mai impresionanţi roboți autonomi, la concursul de la Cluj 

Munca în echipă este divizată

Munca în echipă este divizată, o parte dintre elevi se ocupă de partea mecanică a robotului, iar ceilalți de programare.

”Protecția robotului propriu zisă a durat undeva la trei luni în care am deprins skill-uri de mecanică și programare. Robotul nostru se poate plimba pe teren în mod autonom, știe să plaseze aceste păhărele pe fiecare nivel a plasticurilor.

De asemenea, în modul de conducere a robotului, prin telecomandă, acesta este capabil să parcurgă tot terenul și să scoreze cât mai multe puncte în diferite taskuri”, a transmis unul dintre elevi.

În astfel de competiții echipele observă punctele slabe ale roboților și astfel îi pot îmbunătăți.

×
Subiecte în articol: elevi Alba Iulia Robotica competitie roboti
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close