Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Primarul Constantin Toma vrea să transforme Buzăul în centru naţional al economiei circulare

Primarul Constantin Toma vrea să transforme Buzăul în centru naţional al economiei circulare

Primarul Buzăului împreună cu zeci de specialişti locali au o viziune ambiţioasă de dezvoltare a oraşului.

Primarul Constantin Toma vrea să transforme Buzăul în centru naţional al economiei circulare
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2022   •   10:39

Ajuns la al doilea mandat de primar al Buzăului, Constantin Toma, are o viziune pe termen lung pentru urbea pe care o conduce. El a prezentat câteva din obiective în cadrul Conferinţei "3 soluţii pentru 3 crize - reţeta inteligentă de la Buzău".

Încă din 2016, alături de 40 de specialişti a pus bazele unor planuri de dezvoltare a oraşului pe multiple planuri - economic, educaţional, social, cultural.

"14 luni s-a lucrat pentru a realiza o viziune de dezvoltare a oraşului nostru. Se întâmpla în 2016, când am adunat 40 de specialişti din Buzău - 10 pe economie, 10 pe educaţie, 10 pe partea de social şi 10 pe cultural. 

A ieşit o viziune - Buzău, oraş magnet până în 2030 -, cu misiunea ca Buzăul să obţină atractivitate şi competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori şi vizitatori, astfel încât să devenim unul dintre cele mai importante oraşe din România.", a declarat Constantin Toma în cadrul conferinţei "3 soluţii pentru 3 crize - reţeta inteligentă de la Buzău". 

Primul obiectiv pe economie este Buzăul, centru naţional al economiei circulare, pornind de la faptul că la Buzău se reciclează deja 400.000 tone de televizoare vechi, telefoane ieşite din uz, PET-uri şamd. 

Constantin Toma a abordat în acest context şi problematica apei, Buzăul dorind să devină una din aşezările "smart water city", care îşi gestionează inteligent modul de folosire a apei.  

Conferinţa "3 soluţii pentru 3 crize - reţeta inteligentă de la Buzău", moderată de Adrian Ursu, este organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group.

 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close