Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, la împlinirea a 150 de ani de impresionism: "Sunt foarte fericit"

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, la împlinirea a 150 de ani de impresionism: "Sunt foarte fericit"

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a fost prezent la conferința "Reîntoarcerea acasă - Marele pictor al Buzăului Ion Andreescu și 150 de ani de impresionism", organizată de Antena 3 CNN, împreună cu cotidianul Jurnalul.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, la împlinirea a 150 de ani de impresionism: "Sunt foarte fericit"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2024   •   11:15

Primarul Constantin Toma a vorbit despre proiectele desfășurate în cinstea marelui pictor Ion Andreescu, care a debutat ca profesor de desen liniar și caligrafie la Școala Gimnazială "Tudor Vladimirescu”, actualul Colegiu Național "B.P. Hasdeu”.

"Sunt foarte fericit că a sosit ziua de 15 aprilie. Este minunat că Andreescu este aici cu noi, prin cele 22 de lucrări aflate la Galeriile de Artă din Buzău. De șapte ani, le prezentăm buzoienilor și tinerei generații o mare personalitate.

Buzăul este cel mai pictat oraș din România. Sărbătorim 150 de ani de impresionism, lucru pe care l-am luat foarte în serios. 

Am pregătit și un al treilea eveniment, anume o expoziție foto permanentă, care cuprinde 25 de lucrări remarcabile ale lui Ion Andreescu, putând fi găsită în Pasajul Unirii de pe Bulevardul Unirii din Buzău", a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

,,Reîntoarcerea acasă’’ - Marele pictor al Buzăului Ion Andreescu și 150 de ani de impressionism Galeriile de Artă Ion Andreescu

,,Reîntoarcerea acasă’’ - Marele pictor al Buzăului Ion Andreescu și 150 de ani de impressionism Galeriile de Artă Ion Andreescu

Publicată de Antena 3 pe Duminică, 14 aprilie 2024

Dezbaterea despre pictorul Ion Andreescu și 150 de ani de Impresionism (15 aprilie 1874 – 15 aprilie 2024) a fost organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, împreună cu cotidianul Jurnalul, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferința "Reîntoarcerea acasă - Marele pictor al Buzăului Ion Andreescu și 150 de ani de impresionism".

Conferința a fost moderată de Ana Iorga, jurnalist Antena 3 CNN și Doctor în Lingvistică.

Luni, 15 aprilie, la ora 12:30, se va desfășura și lansarea ediției a II-a a albumului ”Ion Andreescu’’, de Radu Bogdan, prima ediție fiind lansată în 1969, de Academia Română, după o muncă a autorului de 20 de ani.

Expoziția "Ion Andreescu" cu 22 de lucrări originale, din colecția Muzeului Național de Artă al României, va fi deschisă între 15 și 28 aprilie, în fiecare zi, între orele 11:00 și 17:00.

Tot luni, 15 aprilie, de la ora 14:00, în Pasajul pietonal Unirii din Buzău, se va deschide expoziția foto permanentă cu opere realizate de Ion Andreescu.

Pe parcursul zilei, locuitorii municipiului Buzău pot experimenta și documenta "Buzăul de pus în ramă", pot face fotografii cu imagini reprezentative din oraș prin cele 4 rame de tablou amplasate în Buzău.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close