Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cum va implementa România sistemul garanție-returnare, la finalul lunii noiembrie | ”Este la fel ca atunci când folosești 50 de bani pentru căruciorul de cumpărături”

Cum va implementa România sistemul garanție-returnare, la finalul lunii noiembrie | ”Este la fel ca atunci când folosești 50 de bani pentru căruciorul de cumpărături”

Gema Webb, CEO RetuRo, a explicat, în cadrul conferinței România inteligentă, cum se va schimba viața românilor odată cu implementarea sistemului de garanție-returnare.

de Andreea Ştefan    |    17 Oct 2023   •   15:56

România va face în curând un pas crucial în bătălia pentru eliminarea deșeurilor care ne sufocă. Sistemul garanție-returnare este soluția care va deveni operațională de la data de 30 noiembrie și va conduce la reutilizarea recipientelor de sticlă sau plastic.

Gemma Webb, CEO RetuRo, a vorbit în cadrul conferinţei naţionale ”Implementarea sistemului de garanție - returnare (SGR): drepturi, obligații, educație, cooperare și beneficii”, organizată în cadrul proiectului România Inteligentă de Antena 3 CNN.

”Viața românilor se va schimba într-un mod foarte bun, pentru că vom avea o Românie mai curată și mai verde. Lucrurile vor începe treptat, odată cu data de 30 noiembrie.

În următoarele 3-4 luni, cetățenii români vor vedea intrând pe piață treptat ambalajele care poartă logo-ul SGR, ambalaje de plastic, sticlă și aluminiu.

Odată ce văd aceste ambalaje, pe băuturile pe care le cumpără vor trebui să plătească în plus 50 de bani, iar după ce consumă băuturile vor aduce înapoi recipientele și vor primi garanția înapoi, la fel ca atunci când folosești 50 de bani pentru căruciorul de cumpărături.

Diferența este că acest sistem poate îmbunătăți semnificativ procentul de reciclare în România și mediul va deveni mai curat”, a explicat Gema Webb, CEO RetuRo.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close