Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cum a reuşit Baroul Constanţa să aibă costuri de 0 lei la facturile de curent

Cum a reuşit Baroul Constanţa să aibă costuri de 0 lei la facturile de curent

Clădirea baroului de avocaţi din Constanţa are costuri chiar şi de 0 lei la facturile la curent, datorită panourilor fotovoltaice care au fost instalate pe acoperiş. 

Cum a reuşit Baroul Constanţa să aibă costuri de 0 lei la facturile de curent
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2022   •   09:59

Municipiul Constanţa are cel mai mare potenţial energetic solar din toată ţara, motiv pentru care mai multe instituţii au făcut tranziţia la energia verde. 

În următorii ani, toate instituţiile publice şi clădirile de birouri sau spaţiile comerciale noi, dar şi vechi, din România vor fi dotate obligatoriu cu panouri solare dacă au o suprafaţă utilă mai mare de 250 de mp.

Pe acoperișul clădirii Baroului de Avocați din Constanța au fost instalate peste 30 de panouri fotovoltaice care reușesc pe timpul verii să acopere aproape tot consumul instituției.

Pe lângă costuri reduse la curent, panourile ajută și mediul înconjurător, instituția fiind astfel alimentată cu energie regenerabilă.

Baroul Constanța estimează că investiția va fi recuperată în următorii cinci ani, având în vedere prețurile în creștere pentru energia electrică.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close