Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Directorul General Liberty Galați anunță proiectele de mare anvergură în infrastructură unde se va folosi oțelul de producție locală

Directorul General Liberty Galați anunță proiectele de mare anvergură în infrastructură unde se va folosi oțelul de producție locală

Directorul General Liberty Galați, Aida Nechifor, a vorbit astăzi despre oțelul produs la Galați, care va fi folosit pentru mari proiecte de infrastructură, în regiunea de est a țării, și nu numai.

Directorul General Liberty Galați anunță proiectele de mare anvergură în infrastructură unde se va folosi oțelul de producție locală
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    19 Mai 2022   •   11:04

Aida Nechifor a vorbit astăzi Conferința Națională "Infrastructura, soluţia antisărăcie şi şansa pentru dezvoltare. Cinci proiecte de anvergură pentru Galați și regiune vor schimba harta economică și socială a României", moderată de Adrian Ursu. Evenimentul este organizat de Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul, în cadrul proiectului România Inteligentă.

Aceasta a precizat proiectele de mare anvergura, în infrastructură, în care a fost folosit oțelul produs de  Liberty Galați.

"Suntem prezenți cu materialul produs la Galați, oțelul nostru regăsindu-se în proiecte de anvergură, în infrastructură, atâta la nivel local cât și național.

La nivel local aș aminti podul de la Brăila, de peste Dunăre, este oțel produs la Galați. Vom produce oțel și pentru podul peste apele răului Siret, care fac parte din drumul expre Galați-Brăila. Și pentru centura orașului Galați.

Și la nivel național, chiar din regiunea Bucureștiului, Galațiul a produs oțel pentru tronsonul de cale ferată București - Otopeni - Gara de Nord. De asemenea, în podul peste lacul Cernica, peste autostrada Bucureștiului. Toate aceste proiecte sunt de interes pentru noi.

Liberty Galați are și un impact social. Avem două organizații în cadrul grupului: Fundația GFG și Green Steel Academy. Local suntem implicați în proiecte educaționale și sociale. Împreună cu autoritățile aici prezente, fundația va colabora pentru sprijinirea tinerilor din regiune. Și de asemenea cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, unde recent am stabilit că vom întră intr-un proces de colaborare pentru pictarea Bisericii Sfântul Andrei", a precizat aceasta.

Prezentările, dezbaterile și schimbul de informații din cadrul Conferinței oferă o perspectivă clară și completă asupra proiectelor de dezvoltare a infrastructurii în zona de Est.

La eveniment, participă reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului Românei, autoritățile publice locale, companii relevante din zona Galați, specialișiti din mediul academic, organizații si asociații de profil.

×
Subiecte în articol: Aida Nechifor România Inteligentă
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close