Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Un elev din Braşov şi-a creat propriul skateboard electric de la zero

Un elev din Braşov şi-a creat propriul skateboard electric de la zero

Un tânăr elev din Brașov pasionat de inginerie și-a creat propriul skateboard electric. A lucrat la el în propria casă, cu ajutorul unei imprimante 3D și cu piese comandate din străinătate. Astfel a obținut un mijloc de transport verde cu o autonomie impresionantă.

Un elev din Braşov şi-a creat propriul skateboard electric de la zero
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Aug 2022   •   16:56

Matei are 17 ani și este elev la Colegiul de Științe ale Naturii "Emil Racoviță" din Brașov. Pentru că este pasionat de tot ceea ce înseamnă inginerie, și-a conceput propriul skateboard electric.

Skateboardul are în jur de 10 kilograme și baterii de 48 de volți. În teorie are o autonomie de aproximativ 100 de kilometri, însă nu a reușit să testeze niciodată acest lucru, fiind foarte obositor. Acumulatorii au fost realizați cu ajutorul unei imprimante 3D, iar totul este controlat din telecomandă.

Matei și-a creat propriul skateboard electric

În total skateboardul a costat aproximativ 1000 de euro, însă deși pare o sumă mare, unul cu specificații asemănătoare, venit din fabrică, costă cu până la 400 de euro mai mult.

Tânărul care a intrat în clasa a XII-a își dorește ca după terminarea liceului să urmeze cursurile de inginerie ale Universității Transilvania.

×
Subiecte în articol: Brașov skateboard
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close