Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Elevii olimpici din Alexandria, în vizită la Guvern, Parlament şi SNSPA: "Este important să vedem ce fac oamenii care ne conduc"

Elevii olimpici din Alexandria, în vizită la Guvern, Parlament şi SNSPA: "Este important să vedem ce fac oamenii care ne conduc"

Elevii olimpici din Alexandria au participat la Ziua Administrației Centrale, în cadrul programului educativ și vocațional "Alexandria – România Inteligentă", organizat de Antena 3 CNN alături autoritățile locale.

Elevii olimpici din Alexandria, în vizită la Guvern, Parlament şi SNSPA: "Este important să vedem ce fac oamenii care ne conduc"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   09:18

Seria excursiilor tematice dedicate olimpicilor din Alexandria a continuat cu Ziua Administrației Centrale, iar 50 de tineri au vizitat Guvernul, Parlamentul, dar și Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

După ce au vizitat Universitatea Politehnică, Facultatea de Drept sau Academia de Poliție, a venit rândul instituțiilor centrale să-și deschidă porțile pentru olimpicii teleormăneni.

Ziua Administrației Centrale a început la Palatul Victoria, acolo unde tinerii au aflat multe informații chiar de la șeful cancelariei premierului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

După întâlnirea oficială, elevii au vizitat cele mai importante săli ale Guvernului, s-au întâlnit cu o parte dintre jurnaliștii acreditați la această instituție, iar la plecare s-au intersectat și cu Marcel Ciolacu.

Citește și: 10 biblioteci de nota 10. Noua campania a fundației Dan Voiculescu

A doua oprire a olimpicilor fost la Parlamentul României, fiind o experiență unică pentru cei care doresc să urmeze cariera politică.

"Mi s-a părut ineresantă excursia și proiectul în sine. Este important să vedem ce fac oamenii care ne conduc și care hotărăsc destinul acestei țări", a spus un elev.

Dar pentru a avea o carieră de succes, era nevoie și de o întâlnire cu cei care le pot insufla dorința de a intra în administrație, așa că tinerii au ajuns în băncile SNSPA.

Profesorii de aici spun că astfel de inițiative aduc o valoare importantă în dezvoltarea elevilor.

Ziua a fost încheiată într-un cadru feeric, la Grădina Botanică din București, acolo unde tinerii s-au bucurat de Festivalul Luminii Garden Lights "Alice în țara minunilor".

×
Subiecte în articol: elevi olimpici alexandria
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close