Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Elevii olimpici din Teleorman au participat la Ziua Tehnică | Alexandria - România Inteligentă

Elevii olimpici din Teleorman au participat la Ziua Tehnică | Alexandria - România Inteligentă

Elevii olimpici din Teleorman au participat la Ziua Tehnică, în cadrul programului educativ și vocațional "Alexandria – România Inteligentă", organizat de Antena 3 CNN în parteneriat cu autoritățile locale.

de Ioana Mircea    |    22 Noi 2023   •   08:34

Ziua Tehnică din cadrul Programului educativ și vocațional "Alexandria – România Inteligentă" a început pentru cei aproximativ 50 de elevi olimpici cu o vizită la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Copiii au descoperit noi meserii pe care le pot practica în viitor. După vizita la Universitatea Politehnica mulţi iau în calcul să urmeze o facultate de profil.

Citește și: Elevii olimpici din Alexandria, în vizită la Academia de Poliție și la cea mai nouă Facultate de Drept din Bucureşti

Elevii au făcut turul laboratoarelor şi au discutat cu actualii studenți. Ulterior, activitatea a continuat la Institutul Naţional de Meteorologie.

Organizat sub egida România Inteligentă, de Antena 3 CNN în parteneriat cu primăria din Alexandria, acest program își propune să inspire și să ghideze tinerii în descoperirea pasiunilor și a potențialului lor profesional.

"Am și zis domnilor și doamnelor de la Primărie că, pe cont propriu nu aș fi putut să fac asta niciodată. Ei au facilitat împreună cu Antena 3 CNN accesul nostru la multe instituții: Facultatea de Drept, de Medicină, Academia de Poliție, Serviciul de Ambulanță, chiar și astăzi, aici", a declarat profesorul Cristina Chiriță.

Olimpicii au ajuns chiar şi la o fabrică de pâine din judeţul Prahova. Programul s-a încheiat cu un joc tip escape room, unde elevii şi-au pus mintea la contribuție ca să evadeze dintr-o cameră special amenajată pentru o astfel de activitate.

Programului educativ și vocațional "Alexandria – România Inteligentă va continua şi în perioada următoare pentru cei 50 de elevi olimpici. 

 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close