Antena 3 Emisiuni România Inteligentă Un robot care ucide bacteriile şi virusurile a fost creat de elevii unui colegiu din Bârlad. Eficienţa sa este de 99%

Un robot care ucide bacteriile şi virusurile a fost creat de elevii unui colegiu din Bârlad. Eficienţa sa este de 99%

de Claudia Popovici    |    17 Dec 2021   •   17:22
Un robot care ucide bacteriile şi virusurile a fost creat de elevii unui colegiu din Bârlad. Eficienţa sa este de 99%
Sursa foto: Captură video Antena 3

Mai mulţi elevi de la Colegiul "Gheorghe Roşca Codreanu" din Bârlad au inventat robotul care ucide 99% din virusuri şi bacterii. Micii inventatori spun că așteaptă comenzi de roboți dezinfectant de la orice persoană sau instituție.

Astfel de mașinării au mai fost făcute, dar pentru că aveau o poziție fixă, nu reușeau să ajungă în toate colțurile unei încăperi.

Cel făcut de elevi are radiații de lungime scurtă şi acționează în toate direcțiile. Mai exact, Lampa UV a bactericidă a robotului folosește radiațiile de lungime scurtă 253nm și asigură în proporții de 99% distrugerea și stoparea înmulțirii microorganismelor care produc boli.

Acesta dispune de un sistem integrat de temporizare, de 3 programe a câte 15 minute, 30 de minute și 60 de minute, iar dezinfecția se face automat. Piesele din care este construit robotul au fost comandate din SUA de profesorul Cătălin Angheluţă, cel care a înființat în 2019 echipa de robotică, numită Inorog.

Micii inventatori spun că așteaptă comenzi de roboți dezinfectant de la orice persoană sau instituție.

×
Subiecte în articol: elevi robot virusi echipa INOROG colegiul Barlad
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
x close