Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Elevi români, premiaţi la un concurs organizat în colaborare cu NASA

Elevi români, premiaţi la un concurs organizat în colaborare cu NASA

O echipă de elevi români a fost premiată la un concurs internaţional organizat de National Space Society în colaborare cu NASA.

Elevi români, premiaţi la un concurs organizat în colaborare cu NASA
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2022   •   17:49

Tinerii au impresionant cu proiectul lor care presupune o navă capabilă să găzduiască 10.000 de oameni în spațiu, în care ar avea condiții la fel ca pe Pământ.

Vlad Panduru este un elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Ion Ghica", din oraşul dâmboviţean Răcari. El, alături de opt colegi din Bucureşti, Constanţa şi Brăila a câştigat premiului "Honorable Mention" la NSS Space Settlement Contest, un concurs internaţional organizat de National Space Society în colaborare cu NASA.

Tinerii au conceput o navă spaţială care poate găzdui 10.000 de oameni

Tinerii au muncit patru luni pentru realizarea navei. Ei au făcut calculele pentru plasarea ei în orbită, au găsit soluții pentru a asigura nevoile de bază ale potenţialilor locuitori, au creat sisteme de recirculare a resurselor utilizate și de reciclare a deşeurilor produse precum şi un sistem economic şi de guvernare eficient.

Energia folosită este produsă cu ajutorul panourilor solare. Proiectul ar avea un cost de aproximativ 1 trilion de dolari.

Vlad a ținut secretă participarea la competiție, chiar și după ce a obținut premiul. Directoarea școlii a aflat, într-un târziu, despre performanța sa și a insistat să îl facă un exemplu pentru ceilalți elevi.

Primele locuri la acest concurs au fost ocupate tot de echipe româneşti, urmate de echipe din India. În total au participat peste 3.000 de tineri din toată lumea.

Pentru a putea participa la concursul din Statele Unite, elevii au fost ajutaţi de părinţii lor, care au căutat sponsori, dar și de autoritățile locale.

×
Subiecte în articol: NASA concurs
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close