Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Eroii pe care comuniştii au încercat să îi şteargă din istorie | România Inteligentă

Eroii pe care comuniştii au încercat să îi şteargă din istorie | România Inteligentă

Proiectul nostru, România Inteligentă, nu privește spre viitor fără a se asigura că există rădăcini bine înfipte în istorie. Într-o nouă conferinţă organizată de Antena 3 şi cotidianul național Jurnalul am făcut un experiment educativ, descoperind oameni şi momente importante din trecutul nostru ca popor.

Eroii pe care comuniştii au încercat să îi şteargă din istorie | România Inteligentă
Sursa foto: Antena 3 CNN | România Inteligentă
31 Mar 2023   •   12:13

Zeci de elevi pasionaţi de istorie din Buzău, s-au întâlnit cu urmaşi ai familiilor Cuza și Marghiloman. Profesori eminenţi le-au vorbit despre Mica Unire a Basarabiei cu România, într-un moment în care pe continentul nostru apar ameninţări noi.

"Avem ca obligaţie ca moştenirea pe care ne-a lăsat-o unul din înaintaşii noştri, care se numeşte Alexandru Marghiloman, să o ducem mai departe. Acest om a crezut în unitatea neamului românesc, a crezut în această patrie care este România, iar pe 27 martie 1918 a fost alături de Ion Inculeţ şi de deputaţii din Sfatul Ţării, acolo la Chişinău, în acea sală în care s-a ţinut şedinţa Sfatului Ţării şi a fost acel vot extraordinar pentru naţia română", a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

"Noi putem spune fără să greşim absolut deloc că, din punct de vedere cultural, ne-am unit deja. Tot ce înseamnă acţiune culturală, eveniment şi aşa mai departe, circulă dintr-o parte în alta a Prutului fără niciun fel de problemă, deci Prutul a rămas doar un râu în ceea ce priveşte cultura.", a precizat şi Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii.

Conferința Națională "Viitorul a început ieri! Educație și traditie - model de dezvoltare pentru noile generații" a fost organizată de Antena 3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul sub egida aniversării a 105 ani de istorie românească: Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț, artizanii Unirii Basarabiei cu România.

Citeşte şi: Conferinţa Naţională "Viitorul a început ieri! Educaţie şi tradiţie - model de dezvoltare pentru noile generaţii" | România Inteligentă

×
Subiecte în articol: România Inteligentă
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close