Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Un gigant german deschide o fabrică în Baia Mare. Este prima investiţie majoră din Maramureş făcută în ultimii 15 ani

Un gigant german deschide o fabrică în Baia Mare. Este prima investiţie majoră din Maramureş făcută în ultimii 15 ani

Un gigant din industria germană deschide o fabrică şi două puncte de lucru în Maramureş. Este vorba despre unul dintre liderii mondiali în domeniul producției de mașini textile. Investiţia care se ridică la 500 de milioane de euro promite peste 700 de locuri de muncă în ţara noastră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2024   •   17:07

Specializat în utilaje pentru industria textilă, Grupul german Karl Mayer deschide două puncte de lucru în Baia Mare şi va construi o fabrică pe un teren situat în comuna Groşi, localitate apropiată de municipiul reşedinţă. Prima investiție aprobată de companie va fi de 25 de milioane de euro.

"Este un moment important pentru noi pentru că de mai bine de un an de zile am început discuțiile cu cei de la Karl Mayer pentru a-și deschide punct de lucru în municipiul Baia Mare și pentru a aduce o investiție majoră aici, în județul nostru", spune Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Investiţia constă în construirea a două hale în care se va produce echipament pentru industria textilă și alte componente. Al doilea punct de lucru va fi în zona centrală a orașului, un spațiu pentru servicii conexe, suport IT, contabilitate și resurse umane pentru toată compania.

Este prima investiţie mare din Maramureş făcută în ultimii 15 ani.

Grupul Karl Mayer este specializat în producția de mașini pentru industria textilă. Sediul central este în Germania.

Cu peste 3.100 de angajați în întreaga lume, compania are filiale în SUA, India, Italia, Hong Kong, Japonia, China, Bangladesh și Elveția, precum și agenții în întreaga lume.

×
Subiecte în articol: Baia Mare Maramureș fabrica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close