Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă A fost pus în funcțiune parcul fotovoltaic care va alimenta prima centrală cu reactoare modulare mici din Europa

A fost pus în funcțiune parcul fotovoltaic care va alimenta prima centrală cu reactoare modulare mici din Europa

Parcul fotovoltaic care va alimenta echipamentele și utilajele folosite pentru construirea primei centrale cu reactoare modulare mici din Europa a fost pus în funcțiune la Dâmbovița.

A fost pus în funcțiune parcul fotovoltaic care va alimenta prima centrală cu reactoare modulare mici din Europa
Sursa foto: Facebook I E-INFRA
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   17:21

Noul parc fotovoltaic Doicești - Şotânga, cu o putere instalată de 80 MW, a fost pus în funcțiune și este parte a complexului energetic de la Doicești, care va include și prima centrală cu reactoare modulare mici din Europa.

Parcul este construit pe o suprafață de peste 115 hectare și are în dotare peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viață de 25 de ani.

Energia produsă în centralele fotovoltaice va asigura puterea necesară tuturor echipamentelor și utilajelor folosite în execuția viitoarei Centrale cu reactoare modulare mici de la Doicești, precum și energia necesară asigurării serviciilor interne după punerea acesteia în funcțiune.

Citește și: Cum arată cel mai mare acoperiș verde din Europa de Est, instalat la Bacău

×
Subiecte în articol: parc fotovoltaic Dambovita
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close