Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov: "Problema cea mai delicată, legată de poluare, este cea a unei noi gropi de gunoi"

Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov: "Problema cea mai delicată, legată de poluare, este cea a unei noi gropi de gunoi"

Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov este unul dintre invitaţii la Conferința Națională “Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare”, o nouă conferință România Inteligentă organizată de Antena 3 CNN.

Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov: "Problema cea mai delicată, legată de poluare, este cea a unei noi gropi de gunoi"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   11:00

O nouă conferință România Inteligentă organizată de Antena 3 CNN, în colaborare cu cotidianul național Jurnalul, analizează temele și țintele pentru mai multe spații verzi în jurul Capitalei, mai puține deșeuri lângă București, aer mai curat pentru locuitorii din Ilfov, trafic mai puțin sufocant. Unul dintre invitaţi este preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

"La capitolul mediu, avem încă multe lucruri de rezolvat în Ilfov, dar nu doar în Ilfov ne confruntăm cu această problemă, peste tot în ţară. Cu toţii ne dorim să trăim într-un mediu curat, într-un mediu verde, să respirăm aer curat, dar mulţi dintre noi aruncă gunoaie, nu respectă natura. nu reciclează.

Probleme cu deşeurile din contrucţii sut enorme şi este, din punctul nostru de vedere, singura soluţie să limităm efectul negativ asupra sănătăţii oamenilor, prin construcţia acestor CAV-uri. Cumpărăm 30 de autospeciale pentru a colecta şi transporta deşeul menajer. Nu doar autospeciale, cumpărărm şi pubele şi containere. Finanţarea este asigurată din fonduri europene.

Citeşte şi:  Conferința Națională “Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare” | România Inteligentă

Este un proiect în valoare de aproximativ 200 de milioane de lei, la care au achiesat 34 din cele 40 de uat-uri din judeţul Ilfov.

Paralel, avem campanii de conştientizare, campanii de ecologizare, campanii de împădurire", a precizat preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, în cadrul Conferinței Naționale “Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare”, moderată de Adrian Ursu.

Citeşte şi: Ministrul Mediului, Mircea Fechet: "Ne intereseaza foarte mult pădurile Romaniei. PNRR ne împinge din spate"

"Problema unei noi gropi de gunoi"

"Problema cea mai delicată este problema unei noi gropi de gunoi şi aş dori să îi asigur pe locuitorii din Ilfov că nu s-a luat încă această decizie, că vom analiza foarte atent oportunitatea unui asemenea proiect. Suntem în legătură stânsă cu Direcţia de Sănătate Publică, cu Agenţia de Mediu ilfov, cu localităţile din Ilfov unde s-ar putea eventual amplasa un asemenea proiect.

În schimb, este impetuos necesar să facem o staţie de tratare bio-mecanică şi aici trebuie să discutăm cu cetăţenii, să le explicăm că, în primul rând, o asemenea staţie nu poluează şi în rândul doi, va reduce foarte mult cantitatea de deşeuri care ajunge la groapă", a mai declarat Hubert Thuma în cadrul conferinţei, organizată de Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close