Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Iași devine capitala mondială de Esports în 2023 | Echipe din peste 100 de țări vor lua parte la eveniment

Iași devine capitala mondială de Esports în 2023 | Echipe din peste 100 de țări vor lua parte la eveniment

Iașul devine în această vara capitală mondială de sporturi electronice. Municipiul va găzdui Campionatului Mondial de Esports. Este pentru prima dată când evenimentul are loc în Europa.

de Andreea Ştefan    |    24 Mai 2023   •   15:20

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a oferit detalii despre campionatul mondial la Conferința Națională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate", organizată de Antena 3 CNN, în cadrul proiectului România inteligentă.

Participanţi de pe tot globul vor concura pentru titlul de campioni mondiali la Esports, individual sau pe echipe, în şapte competiţii la şase jocuri de top.

Printre acestea se numără Counter Strike Global Offensive, Dota 2 și PUBG. Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 de euro.

”Este un lucru care ne internaționalizeză la nivel global într-o manieră în care nu putea fi făcută în niciun alt eveniment, pentru că la un campionat mondial de Esports avem între 300 și 500 de milioane de participanți în online, care vor fi partenerii noștri în cele zece zile de concurs”, a declarat Mihai Chirica.

Citește și: Mihai Chirica: "Anul acesta, Campionatul Mondial de Esports va fi la Iași. Îl facem pentru întreaga țară"

Campionatul Mondial de Esports va aduce entertainment-ul digital în toate formele sale, de la scene multimedia şi artişti de muzică de top şi până la proiecţii impresionante pe Palatul Culturii din Iaşi.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 20.000 de împătimiţi ai sporturilor electronice şi peste 50.000 de iubitori ai muzicii.

”Acest campionat nu îl facem pentru Iași, îl facem pentru întreaga țară și pentru a arăta că România este o țară inteligentă timpului liber”, a mai spus primarul Iașiului.

Evenimentul va avea loc între 24 august și 3 septembrie.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close