Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Informatizare accelerată în sistemul judiciar: Hotărârile judecătoreşti se trimit pe e-mail, la Alba Iulia

Informatizare accelerată în sistemul judiciar: Hotărârile judecătoreşti se trimit pe e-mail, la Alba Iulia

Copiile legalizate ale hotărârilor judecătorești pot fi obținute de acum online la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Informatizare accelerată în sistemul judiciar: Hotărârile judecătoreşti se trimit pe e-mail, la Alba Iulia
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    21 Apr 2022   •   10:12

Digitalizarea a optimizat astfel timpul de lucru al tuturor celor care aveau nevoie de aceste acte. Hotărârile vor fi însoțite de semnătură electronică și vor fi eliberate în maximum trei zile. 

În maximum 72 de ore, orice hotărâre judecătorească emisă de Curtea de Apel Alba Iulia va fi trimisă în copie pe e-mail la solicitarea unei părți dintr-un dosar. Desigur, cu respectarea câtorva condiții. 

"E necesară doar o cerere, completată de solicitant, la care să ataşeze dovada calităţii din dosar, pentru că doar părţile în dosar sau avocaţii pot solicita accesul la comunicarea hotărârii judecătoreşti, la care trebuie să ataşeze dovada achitării taxei de timbre, care este de 5 lei", a explicat Cosmin Munteanu, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Alba Iulia.

Inițiatorii proiectului spun că viitorul sistemului judiciar nu poate fi conceput în lipsa informatizării accelerate, care ar aduce multiple avantaje. 

În acest sens, Curtea de Apel Alba Iulia a implementat mai multe proiecte de informatizare: transmiterea documentelor în mod securizat, acces la dosare electronice sau implementarea registrelor electronice sunt doar câteva dintre facilitățile de care se bucură cei care intră în contact cu instituția. 

Cererile pot fi transmise atât prin e-mail, cât și prin fax, iar modelul tipizat este disponibil atât pe site-ul Curții de Apel Alba Iulia, cât și pe portalul instanțelor de judecată. 

×
Parteneri
Horoscop 28 septembrie 2023. Leii sunt axaţi pe carieră
x close