Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Rolul inteligenţei artificiale în procesul de predare-învăţare. Ionuț Budișteanu, speaker la conferința Webdidactica

Rolul inteligenţei artificiale în procesul de predare-învăţare. Ionuț Budișteanu, speaker la conferința Webdidactica

Inteligența artificială este de câțiva ani subiect important de dezbatere, mai ales că instrumentele bazate pe această nouă tehnologie s-au diversificat în ultima perioadă.

Rolul inteligenţei artificiale în procesul de predare-învăţare. Ionuț Budișteanu, speaker la conferința Webdidactica
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2023   •   18:05

Oamenii și-au pus problema dacă dezvoltarea în ritm alert a AI nu va produce un dezechilibru major în societate, în sensul în care inteligenţa artificială ar putea înlocui forța de muncă umană în multe domenii sau că ar putea descuraja tinerii în a mai fi creativi.

Răspunsuri la aceste probleme vor putea afla participanții la conferința WEBDIDACTICA din acestă lună de la specialiștii invitați care vor explica dacă inteligenţa artificială va fi o problemă în viața copiilor, sau ar putea contribui, mai degrabă, la o schimbare fundamentală a modului în care aceștia învață și se dezvoltă.

Unul dintre speakerii prezenți la conferința WEBDIDACTICA va fi și Ionuț Budișteanu, tânărul român ale cărui invenţii au fost aplaudate şi recompensate de străini.

Ionuț Budișteanu este fost bursier al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Acesta a vorbit, vineri, la Antena 3 CNN despre folosirea inteligenţei artificiale în procesul de predare-învăţare.

Ionuț Budișteanu a devenit bursier al Fundațiai Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României când avea 15 ani. În 2013 a obţinut recunoaşterea internaţională, după ce a obținut marele premiu la una dintre cele mai importante competiţii de ştiinţă şi inginerie din lume, Intel ISSEF. Ulterior a fost nominalizat de către revista americană „Forbes” ca fiind unul dintre primii 30 cei mai importanți tineri din Europa. Iar publicația americană ”Time” l-a declarat unul dintre cei mai influenţi tineri din lume.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează pe 30 august, cea de-a VI-a conferință WEBDIDACTICA din acest an cu tema "Inteligența artificială, o șansă sau o piedică, pentru dezvoltarea creativității copiilor?".

 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close