Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Salonul internațional de inventică | Cele mai impresionante inovații românești

Salonul internațional de inventică | Cele mai impresionante inovații românești

Peste 300 de invenții din 31 de țări sunt în competiție la Salonul Internațional de Inventică INVENTCOR din Deva, care își deschide porțile pentru a cincea oară. Expoziția prezintă inovații din diverse domenii, inclusiv o zonă dedicată copiilor pentru stimularea creativității.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2024   •   17:51

Punând accentul pe dezvoltarea spiritului creativ și inovator, expoziția prezintă o gamă largă de domenii, oferind posibilitatea de punere în valoare a ideilor tuturor participanților.

"O altă invenție interesantă vine de la liceul St. Patrick din Filipine, este o echipa de robotică care a dezvoltat o chitară prin care înveți foarte ușor să cânți la chitară, adică sunt niște leduri care se aprind pe mânerul chitarei indicând poziția degetelor", a declarat Corneliu Birtok - Banesă, președinte INVENTCOR

Expoziţia este una plină de creativitate şi inovaţie,aşadar juraţilor le este foarte greu să ia o decizie atunci când vine vorba de concurenţi.

"Avem un juriu format din specialiști, profesori universitari, specialiști din industrie, din domeniul de afaceri, din mai multe țări deci nu numai din România. Avem niște criterii, ținem cont ne noutate, de aplicabilitate, de implementare în industrie, deci cumva încercăm că tot ce prezentăm aici să poată fi folosit, să poată fi implementat", precizează Aurel Mihai Țițu, președinte juriu. 

Unul dintre tinerii participanţi își propune să salveze mediul, dar și banii părinților, astfel încât toți copiii să poată beneficia de jucării accesibile pentru orice buget parental.

"Din bidoane noi putem recicla, le facem fir, firul e pentru imprimantă 3D, prin care noi printăm obiecte, jucării, absolut orice avem nevoie, sau obiecte casnice, prin care putem recicla, să nu mai cheltuim atât de mulți bani și să facem și un mediu mai bun", a declarat Andrei Pîrvu, elev Liceul Tehnologic Târgu Ocna. 

Printre proiectele care au atras atenţia organizatorilor se numără si o aplicaţie pentru telefonul mobil prin care se poate monitoriza ritmul cardiac al unei persoane.

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close