Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Lecţii predate cu ajutorul realităţii virtuale, la o şcoală din Braşov

Lecţii predate cu ajutorul realităţii virtuale, la o şcoală din Braşov

Elevii de la Școala Gimnazială Ghimbav din județul Brașov învață la diferite materii cu ajutorul realității virtuale. 

Lecţii predate cu ajutorul realităţii virtuale, la o şcoală din Braşov
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    13 Sep 2022   •   12:18

Unitatea de învățământ a fost dotată cu ochelari VR care sunt folosiți de cei mici la lecțiile de geografie, anatomie și științele nautrii. Astfel, lecțiile lungi și uneori plictisitoare pentru elevii din ziua de azi devin mult mai interactive, dar și distractive. 

Școala Gimnazială Ghimbav este prima unitate de învățământ din Brașov unde lecțiile sunt predate cu ajutorul realității virtuale. 

Elevii au la dispoziție 32 de perechi de ochelari VR pe care îi folosesc la diferite materii. De exemplu, la orele de geografie, elevii sunt aduși virtual chiar în zonele despre care învață.

De asemenea, profesorii au acces la o platformă educațională prin care controlează ceea ce văd elevii și care este mereu actualizată cu cele mai noi lecții. 

"Copiii sunt şi ei foarte curioşi şi bucuroşi, pentru că au o şansă pe care la momentul acesta foarte puţini o au: să înveţe după softuri educaţionale noi, să înveţe cu mijloace mai mult decât moderne şi ne pare bine că suntem pionieri în domeniul acesta", spune Sanda Paise, director școală.

Investiția făcută de autoritățile locale la Școala din Gimbav s-a ridicat la 30.000 de euro.


 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close