Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Dezvoltatorii imobiliari oferă locuințe care au sisteme inteligente de încălzire

Dezvoltatorii imobiliari oferă locuințe care au sisteme inteligente de încălzire

Sustenabilitatea în construcţii joacă un rol tot mai important în piaţă. Motiv pentru care dezvoltatorii oferă acum locuințe dotate cu sisteme inteligente de încălzire, care scad valoarea facturilor. De asemenea, constructorii acordă o atenție sporită la materialele care sunt folosite la noile imobile pentru a se asigura că nu vor fi necesare reperații pentru mult timp de acum încolo.

de Andreea Ştefan    |    03 Noi 2023   •   12:16

Conceptele imobiliare moderne iau avânt. Centrala termică ori caloriferele sunt înlocuite acum de sisteme inteligente.

Într-unul dintre cartierele rezidenţiale din nordul Capitalei încălzirea se va face printr-un sistem de foraje geotermale.

Cu ajutorul acestui tip de foraje, apartamentele care se construiesc în acest cartier vor avea energie verde, iar costurile ar putea fi mai mici.

Complexul va avea un minim de 30% de energie ce provine din surse regenerabile.

Nu va fi nevoie de gaz ori centrale termice în aceste apartamente. Încălzirea se face prin pardoseală şi ventiloconvectoare.

A construi sustenabil înseamnă mai mult însă. Acelaşi complex prevede spaţii verzi multiple. La fel de importante sunt şi materialele folosite, care să treacă testul timpului, fără a fi nevoie de reparaţii importante.

În apropiere, în zona Floreasca, regăsim un astfel de proiect.

Alături de toate aceste componente ale unei construcţii sustenabile, vitale sunt şi infrastructura, pentru a fi cât mai uşor să ajungi acasă, dar şi prezervarea cadrului natural din apropiere.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă incalzire
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close