Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Managerul SJU Ilfov, despre implementarea serviciilor de telemedicină în spital: "Vom reuși să tratăm 10-15% din pacienți de acasă"

Managerul SJU Ilfov, despre implementarea serviciilor de telemedicină în spital: "Vom reuși să tratăm 10-15% din pacienți de acasă"

Călin Mircea Laza, Managerul Spitalulului Clinic Județean de Urgență Ilfov a fost prezent, joi, la conferinţa "Campaniile de sănătate în Ilfov - sănătatea mai aproape de oameni, descentralizare și performanță", organizată de România Inteligentă.

Managerul SJU Ilfov, despre implementarea serviciilor de telemedicină în spital: "Vom reuși să tratăm 10-15% din pacienți de acasă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2022   •   12:54

Managerul SJU Ilfov a despre capacitatea unității medicale de a trata bolnavii, în urma pandemiei de COVID-19 și necesitatea implementării serviciilor de telemedicină în unitatea medicală.

"Spitalul are 371 de paturi pentru spitalizare continuă și 20 de paturi pentru spitalizare de zi. Lucru care, la adresabilitatea pe care o avem în acest moment, e puțin și sigur că prin proiectele la care lucrăm în acest moment vom mări un pic capacitatea acestui spital.

Avem din totalul de 1400 de cazuri rezolvate pe lună, undeva 20% sunt cazuri provenite din județele limitrofe, 40% din București și restul din Ilfov.

Sigur că pacientul care apare în spital trebuie preluat și tratat. Salvările care vin din București au clar ordinul de a duce în proximitate, la primul spital de urgență de lângă domiciliul pacientului. Lucru care mărește acel procent de 40% de pacienți din București. 

Tot acest tratament îl facem cu 106 medici, 375 de asistente și 259 infirmiere, brancardieri. Presiunea este mare.

A pune acea telemedicină în funcție înseamnă a ne degreva pe noi. (...) Travaliul oamenilor care muncesc acolo este mare. Implementand telemedicina vom reuși să tratăm 10-15% de acasă.

Nu toate cazurile sunt de spitalizare, chiar de prezentare în ambulator. O rețeta se poate emite electronic, un consult primar de asemenea.", a precizat Călin Mircea Laza la Conferința organizată de România Inteligentă.

×
Subiecte în articol: Călin Mircea Laza Ilfov sănătate
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close