Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Maramureş, exemplu de investiţii în proiecte de sănătate | Conferinţă România Inteligentă

Maramureş, exemplu de investiţii în proiecte de sănătate | Conferinţă România Inteligentă

Fără spitale regionale de ani de zile și cu alocări pentru sănătate mereu insuficiente, comunitățile locale au o singură șansă să aibă servicii medicale de calitate: investițiile în unități spitalicești făcute de către autoritățile din județele și orașele lor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   08:32

Maramureșul este un exemplu de alocări proprii din bugetul Consiliului Județean pentru proiecte de sănătate, iar experiențele și reușitele au fost împărtășite în conferința România Inteligentă, organizată de Antena 3 CNN.

Situația spitalelor regionale în România este marcată de promisiuni neîdeplinite. Astfel, accentul cade tot mai mult pe adiministraţiile locale şi investiţiile lor în sistemul de sănătate.

"Aţi vizitat această investiţie, care pentru noi este extrem de importnată, Centrul de Terapii Althera, un centru destinat copiilor cu nevoie speciale, pentru care Consiliul Judeţean a investit o sumă de peste 3,5 milioane de euro. Este un obiectiv unic în România", a declarat Ionel-Ovidiu Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

"Mai contează foarte mult şi atmosfera din spital, atmosfera colegialităţii să zic aşa, pentru că oamenii, înainte să facă un pas, se interesează de modul în care se desfăşoară lucrurile în acel spital. Trebuie să vă spun că contează la fel de mult deschiderea spre a dezvolta componentele medicale sau nu", a precizat şi George-Alexandru Oros, managerul Spitalului Judeţean de Ugenţă Baia Mare.

"Este evident că noi, ca şi autoritate publică locală, trebuie să investim şi în infrastructura de transport, pentru că facilităm cu adevărat accesul către serviciile medicale. Având drumuri mai bune putem să ajungem mai rapid şi în siguranţă către un astfel de centru", a explicat Gabriel-Bogdan Şteţco, administrator public al judeţului Maramureş.

"E nevoie încă de multă muncă. S-au făcut paşi mari de-a lungul timpului, însă mai avem mulţi paşi de făcut înainte ca lucrurile să fie acolo unde noi le vedem împreună ca şi echipă. E foarte important de a vedea că există o legătură între nevoia de a avea locuinţe pentru beneficiarii din sistem, nevoia de educaţie într-un sistem de sănătate, nevoia spitalicească", a declarat Doru-Alexandru Lazăr, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

În cadrul conferinţei România Inteligentă, organizată de Antena 3 CNN, au mai fost dezbatute teme precum investiții în sistemul de sănătate, direcții de rezolvare a deficienței resurselor umane în domeniul medical sau servicii publice pentru copii și adulți cu dizabilități.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close