Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Marcel Boloş, despre banii europeni pe care îi negociem cu Comisia Europeană: "România este acum la un moment de răscruce"

Marcel Boloş, despre banii europeni pe care îi negociem cu Comisia Europeană: "România este acum la un moment de răscruce"

Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu cel al Energiei, sunt în curs de negociere cu Comisia Europeană pentru capitolul Repower EU, dedicat finanţărilor pe componenta de resurse regenerabile.

Marcel Boloş, despre banii europeni pe care îi negociem cu Comisia Europeană: "România este acum la un moment de răscruce"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    30 Mai 2023   •   11:20

Toţi aceşti bani europeni, alături de cei din alte programe, dau o perspectivă pentru independenţa energetică a României, a spus ministrul Marcel Boloş, astăzi, la Conferinţa Naţională "Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă – surse transparente pentru resurse curate", organizată de Antena 3 CNN prin proiectul România Inteligentă.

"Cu Ministerul Energiei, pentru PNRR, încercăm să fie duse la bun sfârşit obiectivele pe care le are România în acest domeniu al resurselor regenerabile, cum facem pe toate componentele de infrastructură.

Ministerul Energiei a făcut eforturi uriaşe în această perioadă de timp, am fost alături de ei inclusiv în deplasările la Comisia Europeană, pentru a rezolva aceste linii strategice pe care le avem de dus la bun sfârşit, fie că a fost vorba de electrolizoare de hidrogen, fie că a fost vorba de proiecte de cogenerare, mai ales cele care vin în zona resurselor regenerabile. Acum colegii noştri fac eforturi pentru tot ce ţine de zona bateriilor.

Suntem împreună cu Ministerul Energiei în curs de negociere cu Comisia Europeană pentru capitolul Repower EU, care este dedicat aproape în exclusivitate finanţărilor pe componenta de resurse regenerabile.

România este acum la un moment de răscruce, fiindcă trebuie să pună în aplicare legea decarbonizării, trebuie să pună în loc capacităţi noi de energie pentru ca să asigure echilibrul pe piaţa energetică şi să asigurăm locuri de muncă pentru oamenii care urmează a fi disponibilizaţi", a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, azi, la conferinţa România Inteligentă.

Toţi aceşti bani europeni, alături de cei din capitolul de energie al PNRR, cei din fondul de schimbări climatice "dau o perspectivă pentru independenţa energetică a României", a continuat Marcel Boloş.

Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, a organizat marţi, în cadrul proiectului România Inteligentă, Conferinţa Națională "Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă – surse transparente pentru resurse curate".

Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă - surse transparente pentru resurse curate

România are nevoie de ținte clare pentru tranziția la obiectivele europene, dar și de un plan pentru a rămâne un producător de energie curată. Unde se situează țara noastră pe piața marilor jucători din regiune, cum am putea deveni un hub zonal într-o perioadă de criză și mai ales cum putem finanța proiecte de energie regenerabilă. Sunt teme și întrebări la care vom afla răspunsuri, astăzi, la conferința România Inteligentă.

Publicată de Antena 3 pe Luni, 29 mai 2023

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close