Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Marcel Boloș: "Trebuie să facem din sistemul fiscal un stimulent de atragere a investițiilor pentru dezvoltarea economiei"

Marcel Boloș: "Trebuie să facem din sistemul fiscal un stimulent de atragere a investițiilor pentru dezvoltarea economiei"

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a participat la Conferinţa România Inteligentă "Parcuri industriale, noua poartă maramureşeană pentru investiţii şi dezvoltare", realizată de Antena 3 CNN, unde a vorbit despre reforma prin care va crește ponderea veniturilor fiscale în PIB cu 2,5 puncte procentuale.

Marcel Boloș: "Trebuie să facem din sistemul fiscal un stimulent de atragere a investițiilor pentru dezvoltarea economiei"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2024   •   16:48

"Nu vom mai avea majorări de impozite și taxe și nici nu vom adaugă altele noi în 2024. Există această liniște. Anul 2025 are o realitate pe care o putem vedea prin PNRR.

Este un angajament pe care l-am luat față de Comisia Europeană pentru a pune bazele unei reforme privind impozitele și taxele în urma căreia să crească ponderea veniturilor fiscale în PIB cu 2,5 puncte procentuale.

Întrebarea care este pe buzele tuturor este aceasta: Cum vom ajunge la aceste 2,5 puncte procentuale din PIB? Dacă în 2024 este anul în care validăm proiectele de digitalizare și combatem mai bine evaziunea fiscale, acestea sunt un câștig. 

Toată această construcție care precede reforma fiscală trebuie să facă din reforma fiscală un instrument de politică al statului român un instrument predictibil, suportabil, în colaborare cu mediu de afaceri. 

Trebuie să facem din sistemul fiscal un stimulent de atragere a investițiile pentru dezvoltarea economiei. 

Dacă gradul de colectare crește anul acesta s-ar putea să ne atingem angajamentul făcut față de Comisia Europeană pentru creșterea veniturilor și să scăpăm fără o notă de plată consistentă", a declarat Marcel Boloș. 

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close