Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă 40 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru transportul elevilor din Galați | Investiție de 10 milioane de euro

40 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru transportul elevilor din Galați | Investiție de 10 milioane de euro

Elevii care învață în școlile din mediul rural din județul Galați vor merge la ore cu microbuze electrice. 40 de autovehicule noi le vor înlocui pe cele vechi de 15 ani, care nu erau sigure în trafic. Acestea vor fi achiziționate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

40 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru transportul elevilor din Galați | Investiție de 10 milioane de euro
Sursa foto: antena 3
de Ioana Mircea    |    26 Aug 2022   •   17:54

40 de microbuze școlare electrice vor fi achiziționate  în județul Galați, acolo unde peste 9000 de elevi din mediul rural au nevoie de transport.

În condițiile prețurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor, la care se adaugă și costurile mai mici de întreținere.

"Consiliul Județean Galați a depus acest proiect, este vorba despre o investiție de 10 milioane de euro, adică 50 de milioane de lei.

Este vorba de 40 de microbuze electrice care vor ajunge în județul Galați la școli, iar în plus, Consiliul Județean va instala în fiecare școală unde vom da câte un microbuz, câte o stație electrică, astfel că pe lângă cele 10 milioane de euro, va mai investi și Consiliul Județean încă 1,2 milioane de euro pentru a monta aceste stații electrice pentru să fie încărcate.

Într-adevăr, un câștig enorm. În primul rând vorbim despre confortul copiilor, despre siguranță, vorbim despre reducerea consumului de carburant, dar cel mai important așa cum vedem dezechilibrul acesta climatic, reducerea poluării", a declarat pentru Antena 3 Costel Fotea, președinte Consiliul Județean Galați.

×
Subiecte în articol: Consiliul Judeţean Galati Galați
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close