Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ministrul Adrian Câciu, despre bolnavii de hepatita C: "Banii nu sunt o problemă, dar trebuie duşi acolo unde au o eficienţă"

Ministrul Adrian Câciu, despre bolnavii de hepatita C: "Banii nu sunt o problemă, dar trebuie duşi acolo unde au o eficienţă"

Banii nu ar fi o problemă în ce priveşte investiţiile în sănătate, dar trebuie acţionat pentru a nu mai fi la stadiul de planuri pe hârtie, a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, luni, la Conferinţa Naţională "Hepatita C - calea spre vindecare", organizată de Antena 3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul, prin platforma România Inteligentă.

Ministrul Adrian Câciu, despre bolnavii de hepatita C: "Banii nu sunt o problemă, dar trebuie duşi acolo unde au o eficienţă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    05 Dec 2022   •   15:53

"Soluţii sunt şi văd un dialog între Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii, respectiv Casa de Asigurări de Sănătate.

Trebuie să construim contractele respective pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de actualizare, dacă e cazul.

E bine ca programele să aibă continuitate şi predictibilitate, iar finanţarea nu ar trebui să fie o necunoscută

Din banii care sunt la dispoziţie pentru sănătate trebuie accent pe prioritizarea programelor pentru hepatită, cancer, AVC, infarct. Acolo trebuie pus accent cu prioritate pe partea de finanţare.

Trebuie un dialog foarte strâns între Ministerul Sănătăţii şi Casa de Sănătate, iar scopul este să prioritizăm programele cu adevărat importante pentru cetăţeni, să ne ducem acolo unde e nevoie.

Trebuie să se stabilească priorităţile şi partea de finanţare să nu mai fie o problemă, sănătatea e o prioritate.

Dacă ne uităm la anvelopa acordată sănătăţii, cred că e loc pentru analiză, dar trebuie o analiză atentă, să ducem banii acolo unde sunt necesari.

Banii nu sunt o problemă, dar trebuie duşi acolo unde au o eficienţă", a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, luni, la Conferinţa Naţională "Hepatita C - calea spre vindecare", organizată de Antena 3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul.

Hepatita C- calea spre vindecare | Conferinţă naţională “România Inteligentă”

Hepatita C în România este o problemă majoră de sănătate publică. • Care sunt viziunea si strategia Ministerului Sănătății pentru atingerea obiectivului Organizației Mondiale a Sănătății de eliminare a hepatitelor virale până în anul 2030? • Ce cuprinde planul-cadru național pentru controlul hepatitelor virale în România pentru perioada 2019-2030? • Au pacienții cu hepatita C în România acces la tratamente? Care sunt efectele întarzierii accesului la tratament al persoanelor depistate cu VHC? Reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Finațelor, Casei Naționale de Asigurări de Sanatate, Organizației Mondiale a Sanatatii, Parlamentului European, medici specialisti, reprezentanti ai organizatiilor de pacienti vor interacționa în mod direct în plenul conferinței.

Publicată de Antena 3 pe Luni, 5 decembrie 2022

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close