Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cum justifică ministrul Mediului întârzierea plăților pentru voucherele ”Rabla 2021”

Cum justifică ministrul Mediului întârzierea plăților pentru voucherele ”Rabla 2021”

Unii dealeri auto reclamă că nu au primit încă banii de la Administrația Fondului de Mediu pentru voucherele din programul Rabla 2021, pe care îi așteaptă din vara anului trecut. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat la Antena 3 că întârzierile s-ar datora volumului foarte mare de muncă de la AFM, pe fondul unui interes foarte crescut al românilor pentru aceste programe.

Cum justifică ministrul Mediului întârzierea plăților pentru voucherele ”Rabla 2021”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2022   •   20:11

„Abia acum două săptămâni au ajuns la mine primele  informații, deși m-am întâlnit de foarte multe ori cu reprezentanții dealerilor, comercianților și producătorilor de autoturisme din România. Aceste întârzieri de 7-8 luni de zile nu au fost pe masa discuțiilor niciodată. Săptămâna trecută am fost contactat cu privire la întârzieri care datează din luna august, septembrie.

Le-am cerut colegilor mei de la AFM să găsească soluția pentru plată. Instituția este suprasolicitată în urma majorării bugetelor și volumului de muncă de anul trecut. În ultima parte a anului au venit foarte multe cereri de dosare și de decont. Tocmai pentru acest lucru, anul acesta am etapizat depunerea cererilor lunar. Programul deschis săptămâna aceasta probabil va fi închis după două sau trei săptămâni maxim. (...) În momentul de față cea mai mare provocare pentru AFM este capacitatea instituțională. Am văzut în decembrie cât de mare a fost cererea pentru programul de fotovoltaice.”, a explicat ministrul Mediului la Antena 3.

 

 

×
Subiecte în articol: ministrul Mediului AFM Tanczos Barna
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close