Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Monica Anisie, la conferinţa România Inteligentă: "Este nevoie de o schimbare. Populația județului Ilfov a crescut, iar clasele de elevi sunt suprapopulate"

Monica Anisie, la conferinţa România Inteligentă: "Este nevoie de o schimbare. Populația județului Ilfov a crescut, iar clasele de elevi sunt suprapopulate"

Monica Anisie, fost ministru al Educaţiei, a participat la conferința "Învăţăm cu folos, lecţii de suces în educaţie din Ilfov" din cadrul proiectului România Inteligentă și a vorbit despre o problemă des întâlnită la nivelul județului Ilfov: suprapopularea claselor.

Monica Anisie, la conferinţa România Inteligentă: "Este nevoie de o schimbare. Populația județului Ilfov a crescut, iar clasele de elevi sunt suprapopulate"
Sursa foto: Antena 3 CNN | România Inteligentă
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   12:48

Fostul ministru al educației, Monica Anisie, a vorbit la conferința "Învăţăm cu folos, lecţii de suces în educaţie din Ilfov"  despre faptul că în Ilfov există clase unde numărul elevilor este mult prea mare și este nevoie de soluții pentru rezolvarea situațiilor.

"Până acum, societatea a tot adus în atenție faptul că în educație avem nevoie de o schimbare, iar această schimbare vine odată cu legile educației. Este nevoie de o schimbare în ce privește modalitate prin care se permite accesul la educație, având în vedere că populația județului Ilfov a crescut.

Cunosc particularitate acestui județ pentru că am lucrat foarte mult aici și știu că pentru județul Ilfov este nevoie de o schimbare în ceea ce privește modalitatea în care se realizează accesul la educație, având în vedere că populația județului Ilfov a crescut.

Am avut de-a lungul timpul mai multe discuții cu doamna Inspector general și chiar înainte de  a ajunge pachetul de legi în Senatul României. Am ajuns la soluția ca acest număr de elevi să fie prevăzut un metodologia pe care ministerul să o realizeze, iar clasele suprapopulate să fie doar o excepție", a declarat Monica Anisie. 

Învățăm cu folos, lecții de succes în educație din Ilfov | Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă”

Învățăm cu folos, lecții de succes în educație din Ilfov | Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă” O nouă conferință România Inteligentă organizată de Antena 3 CNN, în colaborare cu cotidianul național Jurnalul pornește de la ideea că soluțiile alternative de învățământ încep să fie tot mai căutate de părinți și autoritățile locale încep să se implice pentru a pune la dispoziție platforme noi extrașcolare.

Publicată de Antena 3 pe Miercuri, 24 mai 2023

 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Monica Anisie
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close