Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Pădure de lângă Capitală transformată în parc urban, cu ajutorul materialelor reciclabile

Pădure de lângă Capitală transformată în parc urban, cu ajutorul materialelor reciclabile

Extinderea zonelor urbane are din nefericire un impact negativ asupra mediului înconjurător. Autorităţile din Ilfov au găsit însă o soluţie inteligentă pentru a proteja natura şi a le oferi localnicilor aerul curat de care au nevoie. 

Pădure de lângă Capitală transformată în parc urban, cu ajutorul materialelor reciclabile
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    23 Iun 2023   •   12:59

O pădure de lângă Capitală va fi transformată într-un muzeu în aer liber, unde natura va putea fi admirată, iar cetăţenii pot învăţa cum să pună capăt poluării. 

În pădure va fi amenajat un parc, unde fiecare element va fi proiectat şi construit cu materiale reciclate sau reciclabile.

Pădurea Pustnicu din judeţul Ilfov va fi transformată într-un parc urban inovator, unde totul este reciclabil și sustenabil. 

Fiecare element al parcului va fi proiectat și construit cu materiale reciclate sau reciclabile: de la mobilierul urban și structurile arhitecturale până la pistele de alergare şi terenurile de baschet.

De asemenea, Muzeul Natural Zero Waste va fi un centru educațional, unde vizitatorii de toate vârstele vor putea învăța despre importanța reciclării și a practicilor ecologice. 

În plus, în parc vor fi instalate sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi panouri solare și turbină eoliană. 

Autorităţile din Ilfov au şi alte proiecte inedite, pentru a încuraja practicile verzi. Astfel, au demarat un proiect pentru realizarea unei piste de biciclete până la Constanţa.

Proiectele au fost prezentate la Conferința Națională "Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare", organizată de Antena 3 CNN, prin platforma România Inteligentă.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close