Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Pădurea smart unde turiştii află despre secretele locului cu telefonul mobil

Pădurea smart unde turiştii află despre secretele locului cu telefonul mobil

România are parte acum şi de păduri smart. Prima de acest gen se află în stațiunea Băile Felix, judeţul Bihor. Iată cum află turiștii despre secretele locului cu telefonul mobil.

Pădurea smart unde turiştii află despre secretele locului cu telefonul mobil
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Botez    |    Claudia Popovici    |    06 Mai 2022   •   17:23

În pădurea inteligentă din Băile Felix turiștii au ocazia să descopere secretele locului doar cu o singură atingere a ecranului telefonului mobil.

Trebuie doar să scanați codurile QR aflate pe traseul educativ amenajat de reprezentanții direcției silvice şi de ONG-ul Asociația Grund Community.

Traseul educativ are 10 stații întinse pe o distanță de aproximativ 3 km

La fiecare stație întâlnim indicatoare cu coduri QR, care odată scanate primim informaţii despre pădure, despre vietățile din ea despre arbori şi fructele lor, dar şi despre direcția în care trebuie să o luăm.

Toate aceste informaţii sunt oferite în trei limbi: română, maghiară şi engleză. 

Traseul este gratuit şi accesibil în orice zi şi orice anotimp. Parcurgerea lui integrală înseamnă o plimbare de circa 2 ore de dificultate ușoară. De asemenea, este permis accesul cu biciclete.

"Scopul este acela de a creşte atractibilitatea, mai ales a tinerilor pentru activități în natură", spune Teodor Suciu, director Direcția Silvică Bihor. 

Şi pentru că este vorba de o pădure smart se vor putea face şi update-uri, cum ar fi adăugarea de informaţii audio în timp ce turiștii admiră peisajul. 

Valoarea investiției a fost de 12.000 de lei. 

Astfel de proiecte vor exista şi în alte păduri din judeţul Bihor. 

×
Subiecte în articol: padure Băile Felix Bihor telefon mobil cod QR
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close