Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Parcul fotovoltaic plutitor al Hidroelectrica, premieră în România

Parcul fotovoltaic plutitor al Hidroelectrica, premieră în România

Se anunță investiții majore în producția de energie verde în România. Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din țară, va instala primul parc fotovoltaic plutitor pe unul din lacurile de acumulare ale companiei. 

Parcul fotovoltaic plutitor al Hidroelectrica, premieră în România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    30 Iun 2023   •   11:05

Parcul va avea o capacitate de 10 MW. De asemenea, Hidroelectrica are în plan și alte proiecte importante pentru dezvoltarea capabilităților de producție a energiei din surse regenerabile. 

Detalii despre acestea au fost prezentate în cadrul conferinței Income Magazine Corporate "Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare şi relevanță", organizată de Antena 3 CNN. 

Hidroelectrica va instala primul parc fotovoltaic plutitor din România, pe unul din lacurile sale de acumulare. 

Pe lângă beneficiul energiei verzi, proiectul ar putea reduce evaporarea apei din acumulări, fenomen care periclitează producția hidroelectrică.

"Reprezintă o premieră pentru România şi putem folosi această resursă pentru a instala capacităţi semnificative în zona de solar flotant", a spus Bogdan Nicolae Badea, președintele directoratului SPEEH Hidroelectrica SA.

O veste bună vine și din parte autorităților care iau măsuri pentru a se asigura că proiectele aflate în derulare nu vor mai putea fi blocate, așa cum se întâmplă cu unele lucrări, chiar aproape de final.

Iar proiectele Hidroelectrica nu se opresc aici. Compania dorește să dezvolte și alte capacități de producție a energiei regenerabile.

Conferința Income Magazine Corporate "Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare şi relevanță" a fost organizată de Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close