Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Parcările de la marginea orașului, soluția pentru fluidizarea traficului. Peste 300 de locuri noi, amenajate pe Şoseaua Berceni

Parcările de la marginea orașului, soluția pentru fluidizarea traficului. Peste 300 de locuri noi, amenajate pe Şoseaua Berceni

Parcările de la marginea orașului, de tip park&ride, sunt necesare pentru fluidizarea traficului din Bucureşti, iar una dintre acestea se pregătește să-și deschidă porțile pentru șoferi.

Parcările de la marginea orașului, soluția pentru fluidizarea traficului. Peste 300 de locuri noi, amenajate pe Şoseaua Berceni
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2023   •   10:51

După ce pasajul de traversare peste centură a fost dat în folosinţă, de mâine, se vor deschide şi porţile celei mai noi parcări de tip park&ride, de care se vor folosi mai ales locuitorii din comuna Berceni.

Parcarea dispune de peste trei sute de locuri şi a fost construită într-un timp record.

Astfel de proiecte, reuşesc să atragă, în fiecare zi, sute de bucureşteni care aleg transportul în comun, în detrimentul autoturismului propriu.

"Această parcare este foarte importantă, pentru că a fost concepută să deservească staţia de metrou Tudor Arghezi.

Citește și: Anunțul RAR pentru șoferi: Documentele importante, eliberate doar pe baza unei programări. Data la care intră în vigoare măsura

Este de tip park&ride și are 306 locuri de parcare, din care 10 sunt pentru persoane cu dizabilităţi, iar patru cu încărcare pentru maşini electrice. De asemenea, la exterior mai sunt încă 38 de locuri de parcare.

Parcarea a fost construită în aproximativ un an şi trei luni", spune Ionuț Sava, manager de proiect.

Parcarea ce deserveşte staţia de metrou Tudor Arghezi va deveni un avantaj real pentru cei care locuiesc în localităţile de lângă Capitală.

În comuna Berceni de exemplu, locuiesc peste 13.000 de persoane, iar cei mai mulţi dintre ei se deplasează către locul de muncă cu maşina personală în Bucureşti.

Cifrele ne arată că în ultimii 10 ani, numărul maşinilor înmatriculate în județul Ilfov s-a triplat. Foarte multe dintre ele ajung în fiecare zi în Bucureşti.

Studiile ne spun că am avea nevoie de 30 de astfel de parcări, încât traficul să fie mult mai uşor de suportat.

Întreaga construcţie a costat 60 de milioane de lei, iar constructorul spune că situaţia traficului se va schimba radical.

La nivelul Capitalei se regăsesc doar trei astfel de parcări, cu aproximativ 1.200 de locuri în total.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close