Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Parcarea de pe Şoseaua Berceni din București, independentă energetic şi cu sisteme de ultimă generaţie

Parcarea de pe Şoseaua Berceni din București, independentă energetic şi cu sisteme de ultimă generaţie

Parcările de tip park&ride nu sunt doar o necesitate pentru şoferii din marile oraşe, ci şi o necesitate din punct de vedere economic pentru bugetele locale. 

Parcarea de pe Şoseaua Berceni din București, independentă energetic şi cu sisteme de ultimă generaţie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Radu Tiliță    |    10 Noi 2023   •   12:51

În materie de inovaţie, noua parcare de pe Şoseaua Berceni dispune de un sistem de supraveghere de ultimă generaţie, dar şi de mai multe panouri solare, care transformă parcarea într-una independentă din punct de vedere energetic.

Cea mai nouă parcare de tip park&ride din Bucureşti nu este doar un loc în care să îţi laşi maşina. Noua clădire ar putea deveni, fără probleme, prima parcare autonomă din România.

"Parcarea se alimentează de la reţeaua naţională, dar a fost conceput şi un sistem de 80 de kwh de panouri fotovoltaice care să ajute sistemul să funcţioneze mult mai bine. 

Aferent parcării avem şi un pavilion administrativ în care sunt trei spaţii administrative", a spus Ionuţ Sava, manager de proiect.

Pe lângă toate acestea, parcarea dispune şi de 8500 de metri pătraţi de spaţii verzi cu 90 de pomi deja plantaţi. 

Avantajul principal este cu siguranţă timpul câştigat de cei care până acum mergeau cu maşina către cele mai aglomerate zone din Bucureşti. 

Începând cu data de 15 noiembrie, cei care vor decide să-şi lase maşina în această parcare ar putea economisi timp important. 

De exemplu, dacă vor pleca de aici către centrul capitalei, ar putea câştiga 30 de minute. Dacă se îndreaptă către zona de nord a oraşului, timpul câştigat este de aproximativ o oră.

Construcţia mai dispune şi de un sistem de supraveghere inteligent format din 82 de camere de supraveghere, dar nici măsurile de siguranţă nu au fost omise. Pe toată suprafaţa clădirii a fost montat un nou sistem performant împotriva incendiilor.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close