Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Peste 80% din infrastructura rutieră din Bistrița-Năsăud a fost reabilitată

Peste 80% din infrastructura rutieră din Bistrița-Năsăud a fost reabilitată

Peste 80% din infrastructura rutieră a judeţului Bistriţa-Năsăud a fost reabilitată și modernizată, ceea ce a contribuit atât la dezvoltarea unor localități care riscau să fie depopulate cât și la atragerea de turiști în zone pitorești.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   09:09

Investițiile au mers însă și către o zonă pe care alţii o neglijează: sportul, care a devenit la rândul său magnet pentru mii de suporteri și sportivi, dar și baza de dezvoltare pentru copii și tineri.

Așa arată acum drumul care până de curând era un coșmar pentru șoferii și turiștii porniți să descopere lacul Colibița, perla naturală a judeţului Bistriţa-Năsăud. Este doar una dintre investițiile în infrastructura rutieră făcute in județ în ultimii ani.

”Atât infrastructura rutieră, cât şi infrastructura de apă canal au fost priorităţi pentru noi. Avem deja în infrastructura rutieră investiţi circa 350 de milioane de euro. Dintre cei 700 de km ai reţelei de drumuri judeţene avem circa 600 reabilitaţi, modernizaţi sau cu finanţări asigurate, care sunt proiecte în derulare”, a declarat Emil Radu Moldovan, preşedinte CJ Bistriţa-Năsăud.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Modernizarea drumurilor s-a realizat în paralel cu extinderea rețelei de apă și canalizare.

”Din perspectiva infrastructurii şcolare judeţul stă chiar foarte bine, s-au întrecut primarii în a-şi dota şcolile, în a le reconstrui.

Nu mai există şcoli fără grup sanitar în interior, există câteva corpuri de clădire care neexistând apă în localitatea respectivă sau în satul respectiv, de regulă se utilizează surse alternative sau grădiniţe în cătune îndepărtate care sunt în case particulare, dar condiţiile educaţionale corespunzătoare mediului în care suntem, cu siguranţă sunt corespunzătoare judeţului nostru”, a declarat Camelia Tabără, vicepreședinte CJ Bistriţa-Năsăud.

Şi nu doar în drumuri sau rețele de apă s-au investit banii europeni și cei publici, una dintre mândriile locale este Centrul Sportiv Polivalent care va deveni în curând și centru de pregătire olimpică.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close